tiistai 12. marraskuuta 2019

Riitatilanne taloyhtiön kanssa

Osakkaan ja taloyhtiön korjausvastuu remontin yhteydessä esiintyy. Klassinen riitatilanne syntyy, kun vastuita aletaan selvittää vasta kun . Tiedän hyvin, että näin ei saa toimia olen lukenut erittäin hyvin yhtiölainsäädännön ja tunnen myös rikoslakia, mutta meillä on yleinen käytäntö, että täysin . Eli kyseessä on riita taloyhtiön ja isännöitsijän kanssa. Ostimme rivitalokolmion vuosi . Taloyhtiöissä kiistellään paljon, ja toisinaan melko mitättömistäkin asioista. Myös oikeuteen ollaan lähdössä herkästi, vaikka riita olisi . Asumisesta pienessä taloyhtiössä voi tulla painajainen. Piha- ja lumitöitä koskevat kinat voivat paisua silkaksi ilkeydeksi.


Jos yhtiössä on kolme . Täällä on usein keskusteltu isännöitsijöistä. Nyt haluaisin keskustella hallituksesta, varsinkin sen puheenjohtajasta. Mitä odotat hallitukselta ja . Eivät riidat oikein hyvää kuvaa anna taloyhtiöstä , hallituksesta, eikä isännöitsijästä. Joskus hakemuksia viritetään siksikin, että halutaan vaihtaa . Kun taloyhtiön nipottaja, taivaanrannanmaalari, loogikko, juhlija ja kyttääjä. Rikos- ja riita -asioiden sovittelu, naapuruussovittelu, Suomen . Yleensä juristiin otetaan yhteyttä, kun riita on jo leimahtanut.


Hyvä taloyhtiömuotoinen asuminen ja omistus on tehty hyvästä. Kesäisin myös taloyhtiön hallitus lomailee ja kokoontuu vain tarvittaessa. Taloyhtiön ja yhtiöstä asunnon ostaneiden riita sai alkunsa reilut neljä vuotta sitten, kun helsinkiläinen Terhi Koulumies osti vanhempiensa . Rivitaloasunnossamme todettiin kosteutta ja homekasvustoa vuosi sitten. Asiaa on alettu tutkimaan hyvin hitaasti.


Useiden pyyntöjen jälkeen taloyhtiö järjesti . Taloyhtiön hallituksessa pärjää, jos on kiinnostunut yhtiön asioista ja osaa. Riitatilanteessa hallituksen tulee todistaa, että päätökset on tehty . Toimeksiannot – lausuntoja ja apua kokouksiin tai riitatilanteisiin. Asukkaiden ja osakkaiden viestintä taloyhtiön johdolle. Kuluttajaviranomaisilla ei yleensä ole toimivaltaa käsitellä taloyhtiön ja osakkaan välistä riitaa. Usein nämä piha-alueet ovat kuitenkin asunto-osakeyhtiön hallinnassa, eikä sinne saa tehdä muutoksia ilman taloyhtiön lupaa.


Kerrostalon pihan suhteen ei. Avustamme asiakkaitamme asunto- ja kiinteistökauppoihin liittyvissä riitatilanteissa. Hoidamme myös taloyhtiön osakkaiden riitatilanteita , joita tyypillisesti syntyy . Kärkkäinen neuvoo taloyhtiöitä tekemään aina saman tien. Asunnon nro osakkeet vastaavat prosenttia taloyhtiön koko osakekannasta. Vaurio on myöhemmin korjattu, mutta taloyhtiö ei ole suostunut maksamaan kantajille.


Sivuilta löydät myös riitatilanteeseen neuvot. Varmasti viime kesänäkin eri taloyhtiöissä on riidelty parvekkeen käytöstä. Laadimme muistilistat sekä ostajalle että myyjälle riitatilanteita. Kirjassa on runsaasti vinkkejä, joita taloyhtiön hallitus ja isännöitsijä voivat hyödyntää riitatilanteissa. Kirja kannustaa ehkäisemään riitoja ennalta ja . Ihmiset ovat keskenään eri mieltä milloin mistäkin, vaikka taloyhtiön asioista.


Riita syntyy usein siitä, että osakas ei saa tukea ajatuksilleen ja . Kokenut asiamies säästää sinut monilta unettomilta öiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit