keskiviikko 6. toukokuuta 2020

Kriittinen reflektio

Kriittinen reflektio koostuu kolmesta toisiinsa liittyvästä vaiheesta, jotka ovat: ajatusten ja . Uudistava oppiminen esittelee aikuiskasvatustieteessä keskeisen, kriittisen reflektion käsitteen. Kirjassa esitellään useita eri menetelmiä, joita voidaan käyttää . Reflektion käsite liittyy läheisesti ajatteluun. Teoreettisesti reflektion käsitettä on kehitetty lähinnä kognitiivisen ja kokemuksellisen oppimisen lähestymistavoissa. Tutkielmasta rakennetaan teemallinen tarkastelu aiheesta tiedostaminen, kriittinen ajattelu, reflektio ja kommunikatiivinen oppiminen Rogersin ja Mezirowin teks . Asiasanat: reflektio-osaaminen, lastentarhaopettajaopiskelija, ydinosaaminen. Siihen kuuluu myös itsestään . Tekijä, Jack Mezirow ym.


Metakognitiivisen prosessien näkökulmasta reflektio on oman ammatillisen toiminnan eri. Oman ammatillisen toiminnan kriittinen arviointi on luonteeltaan kaksijakoinen:. Kokemuksen reflektointi. Projektin aikana kerättyjä kokemuksia ja oppimista on. Pyri arvioimaan kriittisesti mitä todella tapahtui ja miksi tapahtui.


Teoksessa uudistava oppiminen. Kuvaan voi liittyä käytön rajoituksia. In Fostering Critical Reflection in Adulthood.


Kriittinen reflektio
Kriittinen reflektio

Kyky muistella kokemuksiaan, yhdistää kokemuksesta saamansa tieto entisiin tietoihinsa ja toimia näin saamansa ymmärryksen mukaan. Transformative dimension in adult learn- ing. Kohti pedagogista arviointiajattelua. Qualitative Data Analysis: An Expanded Sourcebook. Helsinki: Painotalo Miktor.


Kriittinen reflektio

Edellisessä blogikirjoituksessa esitettiin tai dokumentoitiin . Subjektivoituminen kytkeytyy olennaisesti sosiaalityön kriittiseen reflektioon ja auttaa tunnistamaan sosiaalityön taustalla olevia valtarakenteita. Tiede ei palvele vain välillisiä yhteiskunnan tarpeita vaan tukee laajempaa sivistystä, johon kuuluvat ihmisten kulttuurinen itseymmärrys, kriittinen reflektio ja. Käsittelin eilisessä postissani kulttuurienvälisen toimintakyvyn oppimisen perusteita. Syvennän teemaa tänään palaamalla kiitollisena Esko . Tämän pro gradu -tutkielman tutkimustehtävä on kaksiosainen. Ensimmäiseksi selvitetään, kuinka kriittisesti suomalaisessa, koululaitoksen piirissä . Alkuperäisen projektisuunnitelman kriittinen reflektio , hankittu tieto.


Kriittinen reflektio

Mielenkiintoa lukemiseen toi kirjailijan tarkan ja hienon reflektion. Yhtälailla kuin kirjailijalle, reflektio on kriittinen taito myös hyvälle johtajalle. Toimintatutkimus edellyttää kriittistä reflektiota , eli uskomusten ja käsitysten reflektiointia, sekä teoretisointia.


Käytäntöä tarkastellaan myös abstraktilla ja . Tutkimukseni kriittinen tarkastelu kohdentuu siihen, voidaanko kerta. Nykymaailmassa eletään jatkuvassa reflektion tilassa: analysoidaan ja. Vuorovaikutteinen tiedonmuodostus. Yksilön voimaantumisprosessi edellyttää kriittistä itsereflektiota ja sen. Koska kriittinen reflektio on yliopistopedagogisessa koulutuksessa keskeistä, tarkastelemme koulutuksen vaikuttavuutta Jack Mezirowin . Kriittinen lähestymistapa pyrkii tunnistamaan kulttuurin dynaamisen luonteen;.


Antaa valmiuksia monikulttuuriseen yhteiskuntaan kriittisen reflektion avulla: . KRIITTINEN REFLEKTIO YMPÄRISTÖKASVATUKSESSA Kriittisen pedagogiikan ja Richard Kahnin ekopedagogiikan anti suomalaiselle . Kolbin synteesin kantavana pyrkimyksenä ei ole kriittisyys tai monitieteisyys vaan pyrkimys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit