torstai 17. lokakuuta 2019

Toimintakyvyn kuvaaminen

Toimintakyvyn kuvaaminen

Toimintakyvyn kuvaamista varten on kehitetty erilaisia menetelmiä. Sosiaalipalveluissa yleisimmin käytetyt menetelmät (esimerkiksi RAVA) on . Kehitysvammaisen henkilön. ICF -luokituksen käyttö toimintakyvyn arviointiin ja kuvaamiseen.


Toimintakyvyn kuvaaminen

Arkeen kuuluvien ihmisten näkemys auttaa oppilasta tunnistamaan oman. Osallistuja tarkastelee ICF:n käyttöä omassa työssään, kokeilee luokitusta toimintakyvyn ja toimintarajoitteiden kuvaamisessa sekä saa valmiuksia soveltaa. Se, miten lääkärinlausunnoissa on kuvattu potilaan toimintakyky , on keskeisen tärkeää. Monesti kuulen toimintakyvyn liitettävän henkilön fyysisiin ominaisuuksiin tai suoritteisiin. Konkreettinen työkalu toimintakyvyn kuvaamiseen.


Terveystutkimuksen lähestymistapaa toimintakyvyn käsitteeseen kuvaa mainiosti Seppo. Henkilön osallistumista omaan elämäänsä voidaan näin tarkastella todellisissa arjen ympäristöissä. Arviointitiedon käyttäminen toimintakyvyn kuvaaminen ja toiminnan suunnittelu.


Toimintakyvyn kuvaaminen

TOIMI on työväline vammaispalvelujen käyttäjän toimintakyvyn tarkasteluun. Menetelmän avulla laaditaan laaja-alainen kuvaus vammaisen . Selvityksen kautta tulee näkyväksi toimintakyvyn kuvaamisen hyödyt siirtymävaiheen tukena sekä vaativaan erityiseen tukeen liittyvät toimintakyvyn haasteet, . Oppimis- ja ohjauskeskus Valterissa kehitetty palvelu toimintakyvyn kuvaamiseen. Sen tarkoituksena on selvittää oppilaan, huoltajan ja. Yhtenäistää toimintakyvyn kuvaamisessa käytettyä käsitteistöä. TOIMINTAKYVYN KUVAAMINEN TOIMI – MENETELMÄLLÄ.


ICF toimii eri ammattilaisten välineenä. Yhdyskuntatyössä: sosiaalityö jne. Rakenteisessa kirjaamisessa. Luokituksen eri konstruktiot ja aihealueet kuitenkin mahdollistavat prosessin kuvaamisen. ICF-luokituksen avulla toimintakyky ja toimintarajoitteet voidaan . Se tarjoaa yhteiset käsitteet ja viitekehyksen terveyteen liittyvän toimintakyvyn ja sen rajoitteiden kuvaamiseen , tutkimiseen ja vertailemiseen.


Toimintakyvyn kuvaaminen

Työ- ja toimintakyvyn arviointi perustuu ICF-pohjaiseen toimintakyvyn kuvaamiseen. Pyynnön toimintakyvyn arvioinnista tekee esimerkiksi TE-toimisto tai TYP, . Uusia periaatteellisia ja menetelmällisiä ratkaisuja. Hankkeessa kehitetty ohjausmalli huomioi nuoren toimintakyvyn. Psyto ja Toimi) työryhmän jäsenenä asiakkaan toimintakyvyn kuvaamisessa. Facultas toimintakyvyn arviointi -projekti, toimintakyky , työkyky, työ-.


Tämän lehden mukana postitetaan Facultas-hankkeen lopputuote, ohjeet toimintakyvyn kuvaamisesta neljässä tautiryhmässä. Kyseessä on Duodecim- seuran . Leena-Kaisa Nikkarinen. Kansainvälinen toimintakyvyn , toimintarajoitteiden ja terveyden luokitus (ICF) kuvaa, miten sairauden ja vamman vaikutukset näkyvät yksilön elämässä.


Kirjaamisessa tarkastellaan toimintakyvyn kuvaamisen ja arvioinnin sekä asetettujen tavoitteiden kirjaamista omassa työssä ja esimerkiksi tietojärjestelmissä. Ikntyvien ihmisten toimintakyvyn tukemisen trkeys vanhuksen. ICF-mallin rakenne ja perehtyä ICF:n käyttöön toimintakyvyn kuvaamisessa ja . Jakson aikana asiakkaan toimintakykyä ja osallistumista arkeen.


Asiakkaan toimintakyvyn kuvaaminen kirjaamisessa - ei tehtyjen töiden . Itse raportoidun toimintakyvyn arviointimenetelmät AVH:n.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit