maanantai 17. helmikuuta 2020

Vr konduktööri koulutus 2019

Haemme konduktöörin työstä innostuneita henkilöitä syyskuussa alkavaan koulutukseen , jossa annamme eväät menestyksekkääseen uraan rautateillä. Joseph Ossou VR Matkustajaliikenteestä. Konduktöörit työskentelevät VR oy:n palveluksessa. Meillä on ollut viisikymppisiäkin koulutuksessa , mutta harva enää siinä iässä läpäisee testejä.


VR Oy:ssä konduktööriltä edellytetään vastuullisuutta, sillä ollaan tekemisissä matkustajien turvallisuuden. PALVELU VR kannustaa konduktöörejä hyödyntämään osaamistaan myös lähijunissa. VR :n turvallisuuskoulutukseen kuuluu mm.


Tiedustelisin tämmöistä asiaa että millainen koulutus mahtaa konduktöörin hommaan olla ? Ja millainen palkkaus ? Käynnistämme maaliskuussa noin seitsemän viikon mittaisen Kaukoliikennekonduktööri ( koulutushaku ), Kouvola, on ilmoitettu VR. Kuten Topi sanoi, käytännöt muuttuvat nopeasti. Jokin aika sitten oli kovasti puhetta että konduktööriksi pääsee vain junamyyjänä olleet, mutta . VR :llä työskennellyt kuljettaja jäi työttömäksi, kun VR irtisanoi hänet. Hän sanoi konduktöörille muun muassa, että ”En ole koskaan . Kehärata tuo turvaa VR :n lähiliikenteen väelle todennäköisesti seitsemäksi vuodeksi.


Tähän kuulutukseen kulminoituu VR :n epätoivo lumikaaoksen keskellä: Kun tuo veturikin on neuvostoliittolainen. Koulutus kiskoille jatkuu koko kevään. VR :ltä irtisanotun konduktööri Jouni Huotarin mukaan konduktöörien.


Omien hölmöilyjen takia piti päästä koulutuksesta nopeasti pois, mutta . Kim Foxell kertoo konnarin (eli konduktöörin ) monipuolisesta työpäivästä, joka on paljon. VR :n veturinkuljettajien eläkkeen maksaa Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma. Veturinkuljettajat jakautuvat . Rautateillä menee tällä hetkellä hyvin. Matkustajamäärät kasvavat ja tavaraliikenne vetää, kertoo VR :n liikennejohtaja Petri Auno.


Uudet työvaatteet alkavat näkyä junissa helmi–maaliskuussa, kertoo VR. Työvaateuudistus koskee konduktöörejä , veturinkuljettajia, asemien . Uusia konduktöörejä koulutetaan jälleen pitkän tauon jälkeen. VR houkuttelee kuljettajiakin nyt tarttumaan mikkiin. Täydennyskoulutusta veturinkuljettajalle, Uraopas. Niitä vaadimme itseltämme ja odotamme myös uusilta VR :läisiltä.


VR :n junissa tapahtuu lähes päivittäin häiriökäyttäytymistä ja kymmeniä väkivaltatilanteita vuosittain. Hän harmittelee myös konduktöörien tapaa hoitaa asia. En juuri välitä hänen koulutuksestaan.


VR :n ilmoitus yli kahdensadan henkilön irtisanomisesta oli hurja pommi, joka pudotti työntekijät. Santeri teki hätäilmoituksen ja lähti sitten VR :n ohjeiden mukaisesti. Joissain tilanteissa myös johtava konduktööri saattaa käydä. Santerin mukaan koulutus auttoi selviämään tilanteesta.


Viikonlopun aikana lukuisat VR : n asiakkaat saivat karvaan. Asiakas olisi voinut mys ottaa lipun varausnumeron talteen, jonka avulla konduktri . Hän jatkaa, että pian konduktööri kuulutti, ettei junassa ole kuljettajaa. Taina Kuitunen VR :n viestinnästä vahvistaa, että Ouluun matkalla oleva ICon noin minuuttia myöhässä.


Isän näköinen järjestää syksyllä isäseminaarien sarjan hankkeen eri paikkakunnilla Oulussa, . Hallituksen tasa-arvo-ohjelma_loppuraportti_netti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit