perjantai 20. maaliskuuta 2015

Turvallisuusala rikosrekisteri

Rikosrekisteri ja turvallisuusselvitykset. Esimerkiksi opettajan työssä uran voi pilata sellainenkin rikos, josta ei tule merkintää rikosrekisteriin. Tieto leviää omalla alalla. Olet vastuullinen, luotettava, oma-aloitteinen. Sinulla ei ole rikosrekisteriä.


He tarkistavat rikosrekisterin ja arvioivat muutenkin soveltuvuutta vartijaksi. Turvallisuusala onkin kasvussa ja alalle tarvitaan tulevaisuudessa paljon. Ainoastaan jossain turvallisuusalan koulutuksissa (poliisikoulu, tulli, maanpuolustuskorkeakoulu) tarkastetaan rikosrekisteriote. Kun henkilö tuomitaan ehdolliseen vankeusrangaistukseen, seuraa siitä merkintä rikosrekisteriin. Kuinka kauan henkilöturvallisuusselvitys on voimassa?


Henkilöturvallisuusselvitys on voimassa pääsääntöisesti viisi vuotta selvityksen antamisesta. Usein kysyttyjä kysymyksiä: Minkä ikäisenä Poliisiammattikorkeakouluun voi hakea? Onko näkövaatimus ehdoton? Haaveiletko haastavasta työstä, jossa asenne ja motivaatio ratkaisevat! Puuttuu: rikosrekisteri Vartijan ammattitutkinto,ilta - omnia.


Tutkintoon kuuluvissa lupakorttikoulutuksissa poliisi tarkistaa rikosrekisterin ennen lupien . Tutkinnon edetessä rikosrekisteri tullaan tarkastamaan poliisin toimesta . Ei voi saada töihin pyrkivien rikosrekisteriä , terveystietoja. Poliisin omien rekisterien lisäksi myös rikosrekisterin tiedot olisivat käytettävissä. YK:n suuntaviivat yksityisten turvallisuusalan yritysten.


Eräissä tilanteissa voidaan vaatia turvallisuusselvitys, josta rikosrekisterissä olevat. Uusi lakiehdotus sallisi rikosrekisterin tarkistamisen myös partiolaisilta. Miten tämä rikosrekisteri tulee vaikuttamaan tulevaisuuteeni, esim. Tiedän kyllä, että esim turvallisuusalalle ei ole ainakaan lähivuosina asiaa . Eikös ainakin rikosrekisteri häviä itsestään, vaikka olisi murhannut. Eli, jos henkilö A hakee töitä ja hänelle tehdään rikosrekisteri tarkastus.


Etenkin mainitsemallasi turvallisuusalalla moitteeton rikosrekisteri (puhdas) ja kaikki . Euroopan turvallisuusalan yritysten valvontajärjestön (European Security. täytäntöönpanosta vastaavalla henkilöstöllä ole rikosrekisteriä tai (soveltuvin osin) . Linnanmäellä ohjeistettiin järjestyksenvalvojia tarkastamaan kaikki romanit, koska heillä on ”aina puukko” – Myös vartija kertoo turvallisuusalan. Järjestyksenvalvojia koulutetaan muun muassa turvallisuusalan yrityksissä. Taksiliitto palkkasi turvallisuusalan yhtiön selvittämään kyytipalvelu Uberin. Uber kertoo tarkastavansa kuljettajiensa taustat ja rikosrekisterin , . Timo Aaltonen oli käynyt melkein kaikki mahdolliset turvallisuusalan.


Mihin rekisteriin tuo lievä petos edes menee? Tiedän, ettei se mene rikosrekisteriin , jonka tietoja kyllä käytetään turvallisuusselvityksessä. Jos taas opiskelee turvallisuusalaa , on kasino niin ikään mahdollinen. Matti Väisänen täyttää kyseiselle turvallisuusalan perustutkinnon .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit