keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Irtisanominen koeajalla sairauden vuoksi

Irtisanominen koeajalla sairauden vuoksi

Sairausloma ei sinällään ole irtisanomisperuste koeajalla , ellei se ole pituutensa vuoksi estänyt koeajan tarkoituksen, eli työntekijän soveltuvuuden mittaamisen, . Esimerkki: Koeaika on alkanut 15. Työntekijä on ollut koeajalla poissa työstä sairauden vuoksi kalenteripäivää. Käräjäoikeus: Sairauden vuoksi ei saa irtisanoa. Koeaikapurun ajoittuminen työntekijän sairausloman yhteyteen luo olettaman.


Irtisanominen koeajalla sairauden vuoksi

Työsuhdetta ei saa päättää koeajalla , jos siihen ei ole konkreettista perustetta. Työsopimuksen päättäminen koeajalla eli niin sanottu koeaikapurku on. Työnantajan on ilmoitettava työntekijälle koeajan pidentämisestä ennen koeajan. Työntekijällä, joka on sairauden tai tapaturman vuoksi estynyt tekemästä työtään,. Työntekijän työsuhde päättyy ilman irtisanomista ja irtisanomisaikaa sen . Työsopimuslain mukaan koeajan kuluessa työsopimus voidaan molemmin puolin purkaa.


Näyttötaakka purkuperusteen asiallisuudesta oli sen vuoksi siirtynyt työnantajalle. Irtisanominen sairausloman takia - Syrjintähyvitys. Hyväksyttynä syynä koeaikapurkuun on pidetty sitä, jos työntekijän sairaus hei-. Työsuhteen molemmat osapuolet voivat purkaa työsuhteen koeajan kuluessa.


Irtisanominen koeajalla sairauden vuoksi

Koeaikapurku ei edellytä työsopimuslain mukaista irtisanomis - tai purkuperustetta . Sen vuoksi oli selvää, että työsuhteen purkamisen syynä oli ollut A:n sairaus. Kuten nykyisin, irtisanomisen perusteena tulisi olla asiallinen ja painava syy. Koeajalla työ voidaan päättää mikäli on ilmeistä, että työntekijä itse (ilman sairautta ) ei ole.


Huomaa, että työsopimuksen purkaminen koeaikana tai koeajan jälkeen on eri. Kun työsuhde jatkunut enintään vuotta = päivää. Suomessa on mahdollista irtisanoa työntekijä ainoastaan kahdella perusteella. Koeaika voidaan lähtökohtaisesti sopia samojen osapuolten välille vain kerran.


Puuttuu: sairauden ‎ vuoksi Salla sai yllätyspotkut ennen vakinaistamista, mutta milloin työsuhteen. Koeaika Työsopimusta solmittaessa voidaan sopia erityisestä koeajasta. Jos työntekijä on koeaikana ollut työkyvyttömyyden tai perhevapaan vuoksi poissa . Yli vuoden mittainen työkyvyttömyys . Työnantaja saa irtisanoa työsopimuksen, kun tarjolla oleva työ on . Jos työnantaja ei hyväksy työntekijän esittämää lääkärintodistusta siihen liittyvän epäselvyyden vuoksi ,. Työsuhde voi päättyä määräajan päättymiseen, irtisanomiseen tai purkamiseen.


Jos purkaminen estyy pätevän syyn vuoksi , sen saa toimittaa päivän kuluessa. Määräaikaista työsopimusta ei pääsääntöisesti voi irtisanoa. Työnantajalla on oikeus irtisanoa työntekijä tämän sairauden tai vamman . Oikeuskäytännössä on kuitenkin noin vuoden kestänyttä sairautta , jonka päättyminen ei ole ennustettavissa, pidetty pitkäaikaisena.


Yksi keskeinen muutos on koeajan enimmäispituuden pidentäminen neljästä. Koeajan käyttö on yleinen käytäntö työelämässä. Tämän vuoksi koeaikana työsuhde voidaan purkaa ilman .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit