perjantai 20. marraskuuta 2015

Kela opintotuki

Kela opintotuki
Kela opintotuki

Saat tarkempaa tietoa opintotuen myöntämisestä ja hakemisesta Kelan verkkosivuilta. Opintotuki muodostuu opintorahasta, opintolainan . Sitä voi saada peruskoulun jälkeisten päätoimisten opintojen aikana. Opiskelijan vanhempien tulorajoja korotetaan, koska . Voit ilmoittaa sen lähettämällä viestin Kelan asiointipalvelussa. Vaihtoehtoisesti voit . Uusia opintoja aloittavan opiskelijan kannattaa hakea opintotukea ja yleistä asumistukea ajoissa. Tämä etuuskuvaus on laadittu tilastointia varten.


Ajantasaiset tiedot etuuksista löytyvät Kelan. Kela opastaa: opintotuen hakeminen verkossa -video. Kuinka pitkään opintotukea voi saada ja kuinka yleistä on, että opintotukikuukaudet loppuvat kesken, Kelan vastaava suunnittelija Ilpo Lahtinen.


Yliopisto-opiskelijalle Kelan ristiriitaiset ohjeistukset meinasivat koitua kalliiksi. Näiden opiskelijoiden opintotuesta ollaan nyt perimässä takaisin ylimennyt . Hae ajoissa opintotukea ja asumistukea. Voit hakea opintotukea Kelan asiointipalvelun kautta. Jos tulot ylittävät rajan, Kela perii opintotukia takaisin.


Kela opintotuki
Kela opintotuki

Huomioi, että Kela laskee vuositulorajaan bruttotulot sekä mahdolliset ulkomailta saadut . Kela palvelee sinua kaikissa opintotukiasioissa. Kelan internetsivuilta saat tietoa etuuksista ja voit hakea tai perua opintotukea , esittää kysymyksiä sekä laskea . Omia tuloja kannattaa seurata: jos tulorajasi ylittyy, etkä palauta opintotukea , Kela perii liikaa maksetut tukikuukaudet takaisin korolla. Jos hoidat kotona pientä lastasi, Kela voi maksaa sinulle esimerkiksi vanhempainrahaa.


Muita Kelan tukia ovat esimerkiksi opintotuki ja asumistuki. Kelan kuukausittain maksamien etuuksien maksupäivät yhdessä paikassa! Kopioi maksupäivät kalenteriisi.


Kela opintotuki

Hae opintotukea heti, kun olet saanut ilmoituksen valituksi tulemisesta. Asiointipalveluun tarvitset . Metropolia ammattikorkeakoulussa päätoimisesti opiskeleva voi hakea Kelan opintotukea. Kelan maksama opintotuki koostuu opintorahasta, asumislisästä ja opintolainan valtiontakauksesta. Kesäopintotukea haetaan opintotuen muutosilmoituksella. Tietoa opintotuesta löytyy Kelan sivulta kela.


Kela opintotuki

University of Eastern Finland. Korkeakouluopiskelijan on syytä tarkistaa viime lukuvuonna suoritettujen opintopisteiden määrä. Toisen asteen opintotukeen sisältyy jatkossa 4euron kuukausittainen oppimateriaalilisä, jos vanhempien yhteenlasketut tulot ovat . Aikuisille suunnattuihin ammatillisiin perustutkintoihin sekä ammatilliseen lisä- ja täydennyskoulutukseen voi saada myös Kelan myöntämää opintotukea , jos . Sinulla on erilaisia vaihtoehtoja opintojesi rahoittamiseen - tutustu niihin jo ennen opiskelun aloittamista. Liiat opintotuet palautettava toukokuun loppuun mennessä. Päätoimisena opiskelijana ensisijainen tukesi on opintotuki.


Tuen voi palauttaa helposti verkossa Kelan asiointipalvelussa. Tuki toimii eri tavoin kuin opintotuki ja opintotuen asumislisä, joita aiemmin myönnettiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit