sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Asuntotuen hakeminen

Jos olet alle 18-vuotias, voit itse hakea opintotukea tai sen voi tehdä huoltajasi. Opintotuki kannattaa hakea ajoissa - Ajankohtaista - kela. Opintoraha ei ole tuloa opintotuen saajan omien tulojen tulovalvonnassa.


Kelan etuuksien hakemisessa käytetyt lomakkeet pdf-muodossa. Lomakkeet avautuvat napsauttamalla lataa-linkkiä. Ammatillinen koulutus, lukiokoulutus, kansanopisto- ja urheiluopistokoulutus, aikuisten perusopetus. Huomaa, että opintotuen laskurissa voidaan kysyä arvio vanhempiesi vuosituloista. Hae opintotukea sitten, kun olet vastaanottanut opiskelupaikan.


Kesällä opiskelevien kannattaa hakea opintotukea nyt, jotta tuki ehditään myöntää ennen kuin kesäopinnot . Opiskelija, hae kesäopintotuki nyt! Tämän lisäksi yleinen asumistuki korvasi opintotuen asumislisän. Kela myöntää lainantakauksen automaattisesti niille . Kela ei lähetä erillistä muistutusta opintotuen ja yleisen asumistuen hakemisesta.


Kela palvelee sinua kaikissa opintotukiasioissa. Kelan internetsivuilta saat tietoa etuuksista ja voit hakea tai perua opintotukea , esittää . Aiotko opiskella myös kesällä? Suorittaessasi kesäopintoja voit hakea opintotukea myös kesä-, heinä- ja elokuulle. Uusia opintoja aloittavan opiskelijan kannattaa hakea opintotukea ja yleistä asumistukea ajoissa.


Ammattikorkeakouluopiskelijalla on mahdollisuus hakea opintotukea. Opintotuen hakeminen riittämättömän edistymisen jälkeen. Jos et ole edistynyt opinnoissasi riittävästi, voit hakea opintotukea uudestaan, kun edistymisesi on . Vaihtoehtoisesti voit täyttää paperisen ” opintotuen muutosilmoitus . Suomessa sen osia ovat opintoraha , . Kun olet täyttänyt vuotta, voit saada opintorahaa seuraavan kuukauden alusta alkaen.


Alle 17-vuotiaana sinusta maksetaan lapsilisää etkä voi saada . Lukiossa voi esimerkiksi saada opintotukea vuotta, yliopistossa vuotta. Joihinkin aikuiskoulutuksiin on mahdollista hakea opintotukea , . Jos opiskelet osan tutkinnostasi ulkomailla, sinulle maksetaan opintotuen. Mikäli siis lähdet opintojesi aikana vaihtoon, hae vaihdon ajaksi opintotuen asumislisää. Tarkista vuokrasopimuksesi ja tulosi ennen asumistuen hakemista.


Opintorahan lisäksi itsenäisesti asuvat toisen asteen opiskelijat voivat hakea. Ulkomaille tukea voi hakea verkossa. Sitä kannattaa hakea Kelasta samalla, kun hakee opintotukea.


Voit saada opintotukea. Opintorahaa saavalle korkeakouluopiskelijalle lainatakaus myönnetään . Hakemus kannattaa tehdä hyvissä ajoin, sillä Kela voi myöntää koulumatkatuen. Huolehdi, että kaikkien saamiesi palkkojen ja opintorahan määrä ei ylitä verokortin tulorajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit