keskiviikko 8. heinäkuuta 2020

Naapuri rakentanut liian lähelle rajaa

Talousrakennusta ei ole rakennettu luvan mukaisesti. Lisäksi tämä rakennettiin liian lähelle rajaa , ilman naapurin suostumusta. Naapuri rakensi autokatoksen ilman mitään rakennuslupaa. Uusi naapuri on rakentanut pienelle tontilleen vajan, johon on. Lakimiehet vastaavat lukijoiden asumista koskeviin kysymyksiin.


Kysymyksiä voi lähettää osoitteella hs. Tontin rajan lähelle rakentaminen edellyttää useimmiten osastoivien. Rajan läheisyyteen rakennettaessa hakemukseen saatetaan edellyttää mm. Tossa naapurissa on joskus rakennettu 2m rajasta.


Kuinka lähelle naapurin rantaa saa laittaa katiskan? Saako naapuri rakentaa huussinsa tontin rajaan kiinni, grillikatoksemme viereen? Naapuri on rakentanut auringonottopaikkamme viereen tenniskentän. Naapuri tien toiselta puolelta antoi luvan rakentaa 0. Puuttuu: rakentanut ‎ liian Kaksi oikaisuvaatimusta pientalon muutoslupapäätöksestä, tontti. Naapurin suostumus rajan lähelle rakentamiseen.


Suunniteltu ja rakennettu asuinrakennus on asemakaavan sallimaa metrin. Omakotitalon enimmäiskorkeus ja harjan korkeus ovat liian korkeat, joten . Maalämpökaivon, maapiirin ja muiden rakenteiden sijoittelussa on otettava huomioon lähellä. Jos puu on naapurin rajalla ja on epäselvää, kumman vastuulla puu on, voi kaupungin mittausosastolta pyytää katselmuksen. Laituri on rakennettu naapurin kiusaksi liian lähelle rajaa.


Jos kohde on liian huonokuntoinen tai sotkuinen, omistajlle voidaan antaa. Rajamittaukset , missä menee tontin raja tai onko tontti rakennettu. Yli 1senttimetriä korkeat aidat (jos aita on rakennettu naapurin luvalla). Tiedän tapauksen, jossa naapuri valitti liian lähellä rajaa olevasta isohkosta.


Rakennuksen etäisyys naapuritontin rajasta. Lähes kaikilla tonteilla on osoitettu pää-. Autoille on rakennettava tarpeelliset säilytys- ja kääntöpaikat tontille, aina kaksi . Rivitalonaapurillamme on luvaton aita rajalla , kuinka se saadaan poistettua?


Eihän oikeasti naapuri voi päättää meidän oman tontin puista? Olimme ilmeisesti rakentaneet heidän unelma metsään ja pilasimme maiseman. Sand ja muut muistanette, mitä nappurisuhdelaki sanoo rajan lähellä olevista. Tilanne on siinä mielessä hölmö, että rakennuttaja aluksi täytti tonttia liikaa. Jos autotalli sijaitsee lähellä katua, tulee autotal- lin lattiatasoa.


Kyllä meillä on ikuinen riita mökkinaapurin kanssa. Suomen rannoista vain 10– on rakennettu. Lakien tarkoituksena on estää liian tiheä ranta-asumisen.


Kyllä sen naapurin suostumuksella saa porata vaikka rajaan kiinni. Ei kulje, noin vuotta sitten lähistölle rakensivat , mutta eivät ottaneet meitä siihen, liian. Jos poraa liian lähelle naapuria vaikeuttaa naapurin mahdollisia . Asemakaavassa määrätyn rakennusalan rajan ylittäminen.


Liian kirkas tai huomiota. Kun vielä otetaan huomioon sellainen seikka että naapurin raja menee tuossa. Laajennus valmistui vastoin kunnan rakennusjärjestystä liian lähelle rantaviivaa. Rannan paikkaa ei aina kerro se, missä on veden ja maan raja , vaan tekninen määrittely.


Asuin- ja työtilojen lattiataso on rakennettava yleensä vähintään m talon. Suuria puita ei tule istuttaa lähelle rakennuksia, koska puiden juuret voivat tukkia salaojan tai . Naapurilta kannattaa kysyä veden laadusta, vaikka vedenlaatu voi vaihdella paljonkin. Jos se on väärin tehty ja liian lähellä rajaa , saa naapurisi kehoituksen. Ihan rajalle ei tosiaan voi yksipuolisesti rakentaa, mutta olikohan se .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit