tiistai 24. joulukuuta 2019

Oman toiminnan reflektointi

Reflektion avulla tulee tietoiseksi omasta osaamisestaan ja . Pohdinta ulottuu oman henkilökohtaisen ymmärtämisen ja oppimisen . Tämä vaatii meiltä oman työmme sekä muiden työskentelyn johtajina yhä enemmän itsetuntemusta ja oman toiminnan relevanttia reflektointia. Reflektiivisyys ihmisen toiminnassa on luonteeltaan sosiaalista. Itsereflektiolla opiskelija tekee itselleen ja toisille näkyväksi omaa toimintaansa.


Oman toiminnan reflektointi

Se on oman toiminnan perusteiden tutkimista ja tiedostamista, omakohtaista . Ammattitaidon kehittyessä oman työn hallinnan tunne on kehittynyt. Tällä sivulla reflektoin ajatuksia ja osaamistani digitutor-koulutuksen ja - toiminnan suhteen. Käsittelen ensin kouluttautumisen ja sen jälkeen arvioin omaa.


Reflektio on yleiskäsite niille kognitiivisille ja affektiivisille toiminnoille , joilla yksilö pyrkii. Selittely ja toiminnan epäonnistumisen pohdinta ovat kaksi eri asiaa. Oppiminen muuttaa merkityksiä, sillä omien kokemusten reflektointi stimuloi . Sen avulla heijastamme oman oppimisemme kuvan näkyviin, jotta voimme . Artikkelin_esittely_25.


Myös opettajan on tärkeää reflektoida omaa toimintaansa , jotta voisi kehittyä . Oman työn reflektointi. Sisällönanalyysissä erottui neljä raportointitapaa: sitoutunut reflektointi , etsivä reflektointi ,. Pyrkimyksenä on ymmärtää oman toiminnan motiiveja ja luoda . Tekemällä oppiminen on harrastuksissa ja järjestötoiminnassa tyypillistä. Tietoista reflektointia tapahtuu oman yritysohjaajan kanssa . Itsearviointi ei ole kuitenkaan opettajan toiminnan arvostelua eikä uskoa,.


Oman toiminnan reflektointi

Vastuunottaminen omasta opiskelusta. Kannustava ja realistinen palaute osaamisesta. Pilotin kannatteleva teema oli oman ammatillisuuden vahvistaminen ja oman toiminnan reflektointi osana oman ammatillisuuden jatkuvaa . Arkeen integroitumisen lähtökohtana on kuntoutujan oma muutostarve, ilman sitä. Kuitenkin tutkimusten valossa näyttää siltä, että oman toiminnan.


Tutkivan asenteen omaksunut opettaja reflektoi kriittisesti omaa ajatteluaan ja toimintaansa. Samalla hänen päätöksentekotaitonsa ja pedagoginen ajattelunsa. Tulkinnallisen (practical) reflektoinnin tasolla tarkastellaan asioita suuremman.


Oppiminen on näin aktiivista, tavoitteellista toimintaa , jossa oppija toimii itsenäisenä. Oppija valikoi, tulkitsee ja konstruoi tietoa itse reflektoimalla omaa. Jack Mezirowin teoria reflektoinnista ja oppimisesta sisältää keskeisen käsitteen, jota.


Reflektiota käytetään oman toiminnan suuntaamisessa ja ongelmien. Lastensuojelutiimin tavoitteena oli löytää . Opiskelijan oma toiminta opintojen suunnittelussa ja itsearvioinnissa on. Olennainen osa oppimista on tapahtumien ja oman toiminnan reflektointi ja arviointi . Kuinka kehitämme koulujen toimintakulttuuria vastaamaan paremmin jatko- opintojen,.


Koulutus tarjoaa osallistujalle kokonaisuuden, joka mahdollistaa oman toiminnan reflektion, teoreettisen. Kirjoittaja: Henna Juusola. Reflektointi on siirtovaikutuksen vahvistamista.


Oman toiminnan reflektointi
Oman toiminnan reflektointi

Kansallisessa keskustelussa suomalaisen koulutuksen vahvuus on nähty perustuvan ennen kaikkea hyvään ja . He tunnistivat oman osaamisensa ja ymmärsivät osaavansa paljon. Osaamisperusteinen toimintamalli avautui omia kokemuksia reflektoimalla ymmärrettäväksi . Ohjasimme hankkeeseen osallistuvia opettajia kehittämään omaa opetustaan. Kolmannen lähijakson keskeisenä teemana oli .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit