keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Auton myyjän vastuu 2019

Käytettyjen autojen kaupassa käytetään usein ilmaisua perävalotakuu eli myyjän vastuu raukeaa kun auton takavalot häviävät horisonttiin. Kahden yksityishenkilön välisessä autokaupassa on voimassa se kuuluisa perävalotakuu. Sanonta kuvaa hyvin, kuinka myyjän vastuu autosta. Myös silloin kun autossa on myyjän vastuulle kuuluva virhe, korjauskuluja.


Siksi tämän ohjeen lähtökohtana on ollut lähinnä myyjän virhevastuu , vaikka. Ostajan vastuulla on hoitaa autoa asianmukaisesti ja käyttää sitä ohjeiden . Se, kuuluuko vastuu käytetyssä autossa olevasta virheestä myyjälle vai ostajalle, riippuu muun muassa autosta ennen kauppojen tekemistä annetuista tiedoista, . Tässä ohjeessa käydään läpi virhevastuuta ja takuuta koskevat periaatteet. Myyjä vastaa virheestä, joka on ollut autossa luovutushetkellä, vaikka virhe . Näitä asioita ei kannata tehdä autokaupoilla tai autosta saattaa joutua maksamaan enemmän. Tosin sanoen vastuu autosta katoaa samalla, kun auton perävalot katoavat.


Auton ostajan ei tarvitse todistella myyjälle , ettei ostaja ole rikkonut moottoria, vaan . Käytetyn auton osto yksityiseltä myyjältä on tarkkaa puuhaa ja koeajo on. Lyhyesti myyjän virhevastuu tarkoittaa, että myyjä on vastuussa. Ostajan on varauduttava siihen, että käytetyssä autossa voi ilmetä vikoja, jotka ovat normaalia kulumista eivätkä kuulu myyjän vastuulle. Myös ostajalla on vastuu auton oikeasta käytöstä oston jälkeen.


Tästä tulee useimmat erimielisyydet myyjän ja ostajan välillä. Valmistajan ja myyjän vastuu auton tyyppivioista voi siis jatkua takuuajan päättymisen jälkeenkin. Jos myyt käytetyn auton olet vastuussa piilevästä viasta , ei.


Myyjän vastuu tuotteen virheestä ei automaattisesti pääty takuun loppumiseen. Oliko uutinen auton myyjän vastuusta ns. Kuluttaja voi joutua vastuuseen luovuttamassaan vaihtoautossa olevista vioista ja puutteista.


Myyjäliike voi vaatia kuluttajalta hyvitystä, jos . Huonolla tuurilla ostajan käsiin päätyy auto , joka vaikuttaa aluksi hyvältä paketilta mutta josta . Myyjän antaman takuun päättyminen ei silloin tarkoita, että myyjän virhevastuu päättyisi. Myyjällä on virhevastuu käytetystä autosta myös takuuajan jälkeen. Saksassa esimerkiksi myyjän virhevastuu on rajattu vuoteen ja käytettyjen autojen kohdalla se on sopimusehdolla rajattavissa vuoteen. Milloin ajoneuvon luovuttaminen viivästyy myyjän syystä, ostaja saa purkaa kaupan,. Myyjä ei ole muussa kuin kuluttajakaupassa vastuussa ajoneuvon virheestä tai . LähiTapiola selvitti, mitä pitää ottaa huomioon ennen auton hankintaa, kuinka.


Tutustu ohjeisiin, joilla hoidat auton , moottoripyörän, mopon tai muun ajoneuvon kaupat sujuvasti ja ilman jälkipyykkiä. Luovutusilmoitus päättää myyjän. Myyjän autosta antamilla tiedoilla on käytetyn auton kaupassa iso merkitys.


Myyjä on lähtökohtaisesti vastuussa käytetyssä . Jos kuluttaja kuitenkin ostaa auton toiselta kuluttajalta, myyjän virhevastuuta tai mitään muutakaan kuluttajansuojaa ostajalla ei ole. Selvitä sopimus- ja vastuusuhteet ennen kuin päätät, kenen kanssa teet autokauppaa. Lue sopimusehdot tarkkaan ja varmista, mistä myyjä tai . Virhevastuun kannalta on tärkeää, että virheestä ilmoitetaan myyjälle viipymättä. Myyjälle on annettava tilaisuus korjata virhe - vähintään kaksi kertaa.


Miten autokauppa tulisi hoitaa niin, ettei edessä olisi pelkkiä sudenkuoppia? Tältä näytti Lamminrahkan ydinkeskustassa 11. Rekisteriotteesta kannattaa tarkistaa onko myyjä varmasti auton omistaja eikä vain. Autoliikkeellä on kuluttajasuojalain mukainen virhevastuu ja yksityiseltä .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit