keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Pahvinen ajokortti

Pahvinen ajokortti ei välttämättä enää kelpaa äänestyspaikoilla – ”Joillakin äänestäminen voi jäädä kokonaan tämän vuoksi”. Tuolloin ajokorttien pitää olla EU-direktiivin mukaisia. Kaikkein eniten epätietoisuutta on aiheuttanut vanha pahvinen ajokortti. Pankit olivat viime vuoden lopulla sitä mieltä, ettei se enää kelpaa todistamaan . Samalla otettiin käyttöön uusi Wienin tieliikennesopimuksen mukainen vaaleanpunainen pahvinen ajokortti. Vanha pahvinen ajokortti.


Pahvinen ajokortti

Maaseudun palveluissa, kuten postissa ja pankissa, sähköisiä henkilöllisyystodistuksia ei ole juuri tarvittu. Jopa vanha pahvinen ajokortti on riittänyt, kun rahaa . Jyväskyläläismies sai äänestyspaikalta virheelliseksi osoittautuneen tiedon, ettei pahvinen ajokortti kelpaa henkilöllisyyden todisteeksi: ”Olin . Ongelmia on aiheuttanut se, ettei pahvista ajokorttia välttämättä hyväksytä äänestäjien tunnistamiseen. Tilaa uusi ajokortti kadonneen, tuhoutuneen, rikkoutuneen tai anastetun ajokortin tilalle. Voit tilata uuden ajokortin myös, jos poliisi on muuttanut . Savo-Karjalan vaalipiirilautakunnan puheenjohtaja Laura Lehkonen tähdentää, että Savo-Karjalan vaalipiirissä pahvinen ajokortti on riittävä . Jos sinulla on jonkin EU-maan myöntämä ajokortti , se tunnustetaan . Uusi sähköinen ajokortti olisi voimassa Manner-Suomessa,.


Suuri osa pahvista ajokorttia edelleen käyttävästä vajaasta 300 . Ja nyt sitten vasta tästä tiedotetaan . Niin vahvasti ettei vanha pahvinen ajokortti enää kelpaa . Tärkeintä on, että henkilö on tunnistettavissa todistuksen kuvasta. Trafin sähköisestä asiointipalvelusta voi nyt tilata uuden ajokortin kadonneen, tuhoutuneen, rikkoutuneen tai anastetun kortin tilalle. Uusi mobiiliajokortti sekä vanha pahvinen ajokortti. Digitaalinen ajokortti perustuu puhelimeen ladattavaan sovellukseen. Aivan pohjimmaisena oli toinen pienempi kuori, jonka päällä luki ”Siirin paperit”.


Pahvinen ajokortti
Pahvinen ajokortti

Esimerkiksi pahvinen ajokortti kelpaa henkilöllisyyden selvittämiseen sillä edellytyksellä, että vaalivirkailija tunnistaa äänestäjän pahvisen . Ennakkoäänestyspaikoilla eri puolilla Suomea törmättiin keskiviikkona pian ennakkoäänestyspaikkojen avauduttua pahvisten ajokorttien synnyttämään . Posti hyväksyy myös pahvisen ajokortin , kunhan henkilön tunnistaa . Eduskuntavaalien ennakkoäänestys avautui keskiviikkona, mutta monen iäkkään äänestäjän matka tyssäsi jo ennen äänestyskoppia, sillä pahvinen ajokortti ei. Monet kortit ovat myös niin vanhoja,. Tieliikenteessä ajoneuvon kuljettajalla tulee olla ajoneuvon luokkaa vastaava ajo-oikeus, jonka osoituksena on ajokortti. Joillakin ainoa henkilöllisyystodistus on pahvinen ajokortti , joka on saatu 80- luvulla.


Silläkin kannattaa lähteä äänestämään, Jääskeläinen . Eduskuntavaalien ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä kävi selväksi, että ajokortin kanssa tulee ongelmia, jos se on pahvista mallia. Ajokorttia tulee pitää aina . Mopon ja traktorin ajo-oikeudet merkitään ajokorttiin vain siinä tapauksessa, että ne on. Minulla on vielä vanha pahvinen ajokortti , saako sillä ajaa ulkomailla?


Pahvinen ajokortti
Pahvinen ajokortti

Suomen Pankkiyhdistyksen suunnitelmien mukaan pahvinen ajokortti ei enää jatkossa kelpaa henkilöllisyystodistukseksi. Kirkkohäihin liittyy tapoja, jotka eivät ole varsinaisesti osa vihkimisen kulkua, mutta jotka ovat vakiinnuttaneet asemansa suomalaisessa hääperinteessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit