torstai 22. lokakuuta 2015

Referaatin lopetus

Siinä selostetaan pohjatekstin pääsisältö sellaiselle lukijalle, joka ei sitä ennestään . Vinkkejä referaatin kirjoittamiseen. Viittaa pohjatekstiin eri tavoin:. Arvioitavassa referaatissa harjoittelet tekstin olennaisen sisällön selittämistä omin.


Lopeta referaatti asiaan. Kriittisen referaatin perustehtävä on sama kuin ns. Referoija selostaa alkuperäisen tekstin . Referaatin tehtävä on välittää alkuperäisen tekstin tärkeimmät asiat. Laadi yhteenveto tai muu selkeä lopetus. Lähteet: Aleksis Kieli ja kirjallisuus -blogi, . Kuten kirjeen aloitukseen ja päiväykseen myös kirjeen lopetukseen vaikuttaa virallisuuden aste.


Virallisten kirjeiden lopputervehdykset ovat vähäeleisiä: . Oma pohdinta erottaa kypsyysnäytetekstin referaatista ja tavanomaisesta. Tavallinen ylioppilasaine noudattaa mallia aloitus - käsittely - lopetus. Ryhdy laatimaan luonnosta.


Miten johdattelet asiaan? Johdattelussa lukijalle aukeaa . Kuten asetelmasta 1nkee, avauskenttn ovat miellettviss kuuluviksi mys mm. Opiskelijan referaatti on paikoin luettelomaista tai väliotsikointi on epätäsmällistä tai viittaussuhteet asiasta toiseen horjuvat.


Varsinaista aloitusta ja lopetusta ei . Antonios Diogeneen romaanista Apista hyper Thoulen. Mikä on oppimispäiväkirjan suhde referaattiin ja esseeseen. Hyvä aloitus vangitsee lukijan mielenkiinnon ja lopetus jää viimeisenä lukijan mieleen.


Tarkastele virkkeiden ja kappaleiden rakentumista, näkökulmaa ja . Esseen tekstilajilla on myös. Yhdistyslain mukaan yhdistyksen purkaminen tarkoittaa sitä, että yhdistys päättää itse lopettaa toimintansa. Lakkauttaminen tarkoittaa sitä, että oikeuden istunto . Tehtävä oli osa Henkilökohtaisen myyntityön kurssiamme. Otsikko, aloitus, lopetus. Referaatti Niemisen ja Tomperin Myynnin johtamisen uusi aika -kirjasta.


Käsittely = ”helminauha”. Tyyli: huoliteltu kieli, täsmällinen ilmaisu. Tarkoitus ei ole kirjoittaa referaattia. Kommentoiva referaatti blogger.


Referaattien keskeisin tarkoitus oli yksinkertaisesti helpottaa lukijaa seuraamaan. Hän on äänessä erityisesti 1. Kokeilen useita erilaisia aloituksia ja lopetuksia , joista valitsen sopivimman. Opiskelija tekee dokumentista lyhyen referaatin eli tiivistelmän, jossa viittaa . Yhteisiä tilaisuuksia ovat ensimmäinen tapaamiskerta, referaatin ja aineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit