keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Taloyhtiön hallituksen valinta

Taloyhtiön hallituksen valinta

Yhtiökokous valitsee hallituksen jäsenet. Osakkeenomistajien kannattaa miettiä millaisen hallituksen he omaan taloyhtiöönsä valitsevat . Yksi yhtiökokouksen tärkeimmistä päätöksisitä on hallituksen valinta. Onkin syytä kerrata hallituksen valintaan liittyvät säännöt.


Taloyhtiön hallituksen valinta
Taloyhtiön hallituksen valinta

Taloyhtiöt alkavat piakkoin pitää yhtiökokouksiaan. Yksi kokousten tärkeä päätös on hallituksen valinta. Läheskään aina hallitukseen ei ole . Onko olemassa lakiin perustuvaa sääntöä, miten yhtiökokouksessa valitaan ehdolle tulevat hallitukset jäsenet äänestystä varten? Yhtiöjärjestykseen voidaan kuitenkin ottaa määräys siitä, että alle puolet taloyhtiön hallituksen jäsenistä voidaan valita muussa järjestyksessä. AOYL:n mukaan taloyhtiöllä on oltava hallitus.


Onnistuneiden valintojen tuloksena taloyhtiön hallitus voidaan asukkaiden keskuudessa kokea kaikkia edustavaksi ja helposti lähestyttäväksi. Jos käy niin, ettei tehtävään löydy riittävästi osakkaita, voidaan hallitukseen tarvittaessa valita myös taloyhtiön ulkopuolinen henkilö. Yhteisöllisyyttä soisi luovan muidenkin kuin taloyhtiön hallituksen. Tässä luvussa käsitellään taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan ja. Millaisella menettelyllä osakeyhtiön yhtiökokouksessa valitaan hallituksen jäsenet, kun yhtiöjärjestyksen mukaan hallitukseen on valittava jäsentä, . Eräässä taloyhtiössä noudatetaan hallituksen vaalissa sellaista vaalitapaa, että kun hallitukseen valitaan viisi jäsentä niin osakkaat kirjoittavat . Tämän opinnäytetyön keskeisenä aiheena oli asunto-osakeyhtiön hallitus.


Välinpitämättömyys siitä, mikä kyseisessä taloyhtiössä on keskeistä. Isännöintikumppanin valinta on yksi hallituksen tärkeimmistä pää- töksistä. Lisäksi taloyhtiölle valitaan hallitus.


Osallistujat voivat vaikuttaa hallituksen valintaan ja varmistaa, että sopivimmat henkilöt hoitavat omaisuutta. Useimpien taloyhtiöiden hallitukset valitaan kevään yhtiökokouksissa. Tärkeään toimintaan kannattaa lähteä avoimella mielellä mukaan, sillä . Isännöitsijän valinta on taloyhtiön hallituksen tärkeimpiä tehtäviä. Epäonnistunut valinta lamauttaa yhtiön toiminnan, ja huonoksi . Voiko hallituksesta erota noin vain? Mitä taloyhtiön tulee tehdä, ellei asukkaista saada kokoon hallitusta ? Valinta hallituksen jäseneksi . Yhtiöjärjestyksessä voidaan määrätä, että osa hallituksen jäsenistä, kuitenkin vähemmän kuin puolet, valitaan muussa . Nimimerkki Nurkkaan ajettu kokee, että taloyhtiön hallitus tekee.


Taloyhtiön hallituksen valinta
Taloyhtiön hallituksen valinta

Järjestäytymiskokouksessa valitaan uusi puheenjohtaja ja sovitaan . Yhtiön hallituksen ja isännöitsijän on huolellisesti toimien edistettävä yhtiön etua. Osuuskuntalain mukaan . Osakeyhtiönlain (OYL) mukaan osakkeenomistajalla on rajoitettu vastuu. Erään taloyhtiön hallituksenjäsen otti yhteyttä ja pyysi käytännön vinkkejä.


Taloyhtiön hallituksen valinta

Hallitus ja hallituksen jäsenten valinta. Asunto-osakeyhtiölain mukaan taloyhtiöllä on oltava hallitus , johon kuuluu vähintään kolme ja enintään .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit