maanantai 26. syyskuuta 2016

Terassin laajentaminen lupa

Jos tehdään raskaampi kate, esimerkiksi jatketaan talon kattoa, niin se tarvitsee toimenpideluvan. Jos terassille ei tule katetta, siitä ei tarvitse . Ennen terassin rakentamista on syytä tarkastaa omasta kotikunnasta, tarvitaanko rakentamiseen rakennus- tai toimenpidelupa. Kesäaika houkuttaa laajentamaan niin arki- kuin juhlahetkiä pihamaan. Mikäli terassi laajenee sallitun rakennusalan ulkopuolelle, on lupa. Terassin suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, mieluiten jo varhain keväällä.


Ajattelin laajentaa kuistia ulkoisella terassilla , johon valan pari kanntinta. Lupahakemuksen liitteeksi laaditaan asemapiirros, julkisivupiirrokset ja. Kattamattoman pienehkön terassin saa pihalle rakentaa ilman viranomaislupaa. Tarvitaanko terassin rakentamiseen lupa ? Seuraaviin toimenpiteisiin tarvitaan rakennusvalvonnan lupa tai lausunto. Uudisrakentaminen, rakennuksen laajentaminen ja korjaus- ja muutostyöt.


Moni odottaa jo kuumeisesti lumien sulamista, jotta pääsisi ulos terassin , kasvihuoneen tai pihavajan rakennuspuuhiin. Terassin kerrosneliömetrin ja sitä pienempiin rakentamisiin riittää toimenpidelupa , joka haetaan rakennusvalvontaviranomaiselta ennen . Lupa ei ole tarpeen, jos toimenpide perustuu katusuunnitelmaan, maantielain mukaiseen hyväksyttyyn tiesuunnitelmaan tai ratalain mukaiseen hyväksyttyyn . Lupa tarvitaan myös rakennuksen tai sen osan käyttötarkoituksen muutokseen, kuten loma-asunnon muuttamiseen. Riittääkö kun on taloyhtiöltä lupa.


Terassin laajentaminen lupa

Lupapiste on asiointipalvelu, jossa voit rakentamiseen liittyen olla yhteydessä. Toimenpidelupa on voimassa kolme vuotta luvan myöntämispäivästä. Rakennuksen rakentaminen, laajentaminen , korjaus ja muutostyöt sekä . Myös lasitetun terassin rakentamiseen tarvitaan useimmiten toimenpidelupa. Uuden rakennuksen rakentaminen tai vanhan rakennuksen laajentaminen edellyttää aina.


Lupakäsittelyssä punnitaan, miten muutokset vaikuttavat kaavoitukseen ja maankäyttöön sekä miten rakennukselta vaadittavat. Talon terassin laajennus ja kattaminen valokatekatoksella. Vastaavanlainen lupa muutostyön toteuttamiseen on annettava myös. Tällöin osakkaalla voi olla oikeus esimerkiksi terassin rakentamiseen. Rakennuslupa on oltava lähes kaikessa rakentamisessa.


Terassin laajentaminen lupa

Avoimen terassin tai pation saa rakentaa ilman lupaa, mutta jo avattavasta. Kun maakuntamallia nyt ollaan laajentamassa , niin eri kuntien . Muissa kohteissa luvan myöntää rakennus- ja ympäristölautakunta. Myös rakennuksen laajentamiseen ja uudestaan rakentamiseen sekä . Tämä on hyvä pitää mielessä myös kesämökkiä laajentaessa. Lupa -asioiden on parempi olla kunnossa - suomalainen on naapurina kärkäs käräyttäjä. Hankkeet edellyttävät toimenpideluvan rakennusvalvonnasta.


Asuinrakennuksen laajentaminen ja terassin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit