torstai 29. syyskuuta 2016

Autokaupan purku yksityinen

Niin kutsuttu ”perävalotakuu” on varsin yleinen olettama yksityisten välisessä autokaupassa. Tosin sanoen vastuu autosta katoaa samalla, kun auton perävalot. Autokaupan purku on asia, joka ei monelle ihmiselle tule edes mieleen.


Monella meistä on vieläkin se virheellinen käsitys, että auton osto yksityiseltä. Laajalti yksityisten henkilöiden välisissä autokaupoissa tunnettu käsite. Auton ostaminen yksityiseltä myyjältä. Muita vaihtoehtoja ovat hinnanalennus ja ääritapauksessa kaupan purku vahingonkorvauksineen.


Tavallinen kuluttajansuoja ei koske yksityisten välisiä autokauppoja , . Onko yksityisten välisessä autokaupassa myyjällä vastuu? Myyjällä olisi oikeus a) tietää vakavasta mahdollisesta kaupan purkuun tai korvausvaateeseen . On yleisesti tiedossa, että autokaupasta ostetussa autossa ostajalla on . Näin varmistat, ettei auto lähde ostajaehdokkaan matkaan koeajolla. Kun kaupoista on sovittu, täytä autokaupassa tarvittavat paperit yhdessä ostajan kanssa.


Tässä ohjeessa käydään läpi virhevastuuta ja takuuta koskevat periaatteet auton kaupassa. Ohje koskee sekä uuden että käytetyn auton kauppaa. Myin yksityiselle vuotta vanhan, yli 270tkm ajetun auton alkuviikosta.


Tänään sitten ostaja soitti ja sanoi, että auto oli jättänyt tielle. Eli semmoinen on tilanne että ostin yksityiseltä myyjältä Audi A3:sen. Kävin autoa katsomassa ja päällepäin näytti hyvältä ja tuntui hyvältä ajaa. Onko minulla oikeus purkaa ajtokauppa.


Myyjän mukaan auton piti olla kunnossa jarruja lukuun ottamatta. Myyjä ja ostaja sopivat kaupasta henkilökohtaisesti muualla kuin myyjän toimitiloissa. Yksityisen autokaupan peruminen.


Esimerkiksi messuilla, asiakkaan kotona tai . Ostettaessa auto yksityiseltä myyjältä ei kauppaan ja sen vastuisiin sovelleta. Varmasti yleisin kysymys autokaupoille lähtiessä on omasta autosta . Näitä asioita ei kannata tehdä autokaupoilla tai autosta saattaa joutua maksamaan enemmän. Ostajan purkuoikeus ei koske jäljempänä 8. Kyseessä on tällöin yksityisten välinen kauppa jossa myyjäliike toimii välittäjänä auton . Autoalan asiantuntijana liikkeeltä odotetaan suurempaa asiantuntemusta kuin yksityiseltä käytetyn auton myyjältä. Käytännössä autokaupassa ostajan suoja on.


Netissä tehdyn autokaupan purku saattaa olla hyvinkin vaikeaa. Kuluttajaviranomaiset ja poliisi eivät yleensä käsittele yksityisten henkilöiden. Yksi yleisimmistä viranomaisille esitetyistä kysymyksistä kuuluu: ostin kaksi viikkoa sitten autokaupasta käytetyn auton, jossa olikin kaikenlaisia . Ei pitäis yksityisten välisessä kaupassa joutua kyllä maksumieheksi.


Jos siis yksityisten välisessä autokaupassa osta-. Jos viivästys tai virhe antaa aihetta olettaa, että myöhemmän toimituserän suhteen tulee tapahtumaan purkuun oikeuttava sopimusrikkomus, ostaja saa tällä . Tämä tarve korostuu et .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit