tiistai 20. syyskuuta 2016

Ansiosidonnainen lisäpäivät

Työttömyysturvan lisäpäivät eli eläkeputki. Kun eläkeikä lähestyy, saattaa sinulla olla oikeus lisäpäiviin. Silloin sinulle voidaan maksaa ansiosidonnaista päivärahaa enimmäismaksuajan päättymisen.


Ansiosidonnainen lisäpäivät

Lisäpäivät ikääntyville. Jos työttömyys jatkuu lähellä varsinaista eläkeikää, voi päivärahakauteen saada niin sanottuja lisäpäiviä. Puhutaan työttömyysputkesta.


Kun lähestyt eläkeikää, sinulla saattaa olla oikeus ansiopäivärahan lisäpäiviin , mikä tarkoittaa, että ansiopäivärahaa voidaan maksaa normaalin enimmäisajan . Esimerkiksi tammikuussa vuotta täyttävän ja lisäpäiviä saavan henkilön on haettava eläkettä tammikuussa, jotta eläke alkaa helmikuun alusta lukien. Eläkehakemukseen pitää liittää todistus lisäpäivistä , jonka saat työttömyyskassalta pyytämällä. Todistus voidaan kirjoittaa aikaisintaan silloin, kun sinulle on . Arvio lisäpäivillä olevien lukumäärästä erilaisilla lisäpäivien ala- ja. Toimita päätös Kelaan ja TE-toimistoon.


Voit työurasi varrella kohdata erilaisia muutostilanteita, joilla voi toteutuessaan olla vaikutusta . Miten yrittäjän ansiosidonnainen päiväraha määritellään? Ansiosidonnainen työttömyyspäiväraha kar-. Oikeus lisäpäiviin koskee vain palkansaajan työttömyyspäivärahan saajia, ei yrittäjiä. Hän esitti, että ansiosidonnaisen työttömyysturvan keston lyhentämisen . Myös lähtöpaketin ottajalle lisäpäivät voivat tulla avuksi.


Sinulle maksetaan ansiosidonnaista päivärahaa lisäpäiviltä , eli olet jo saanut päivärahaa 5päivän enimmäisajan. Onko minulla oikeus ansiopäivärahan lisäpäiviin ? Miten ansiosidonnaisen päivärahan enimmäisaika kuluu, kun teen töitä? Enimmäisajan jälkeen voit saada ansiopäivärahaa ns.


Lähetin kassalle palkkalaskelmia päivärahan . INFOA: Ansioturvan lisäpäivät eli ns. Yleistä ansiosidonnaisesta työttömyyspäivärahasta. Eläkkeesi kasvaa silloinkin kun olet työtä vailla.


Jos et tiedä, onko sinulla oikeus työttömyyspäivärahan lisäpäiviin , ota yhteyttä. Ansiopäiväraha kasvattaa eläkettäsi lähes saman verran kuin ansiotulosi. Tällöin hän tarvitsee eläkelaitosta varten . Edellytyksenä ansiosidonnaisen päivärahan maksamiselle on, että hakija on ollut.


Monille ansioturvan lisäpäivät toimivat . Lomautusajan ansiopäivärahat sekä työttömyysturvan lisäpäivät rahoittaa 95. Yrittäjänä sinulla ei ole enimmäisajan täytyttyä oikeutta ns. Pahiten aktiivimallin leikkuri osui ns. Voit hakea ansiosidonnaista päivärahaa, jos olet työtön tai lomautettu, olet osa- aikatyössä tai keikkailet.


Eläkeputki tarkoittaa sitä, että riittävän iäkäs voi ansiosidonnaisen. Ei- ansiosidonnaisten työttömyysetuuksien suhdelukua laskettaessa jakajana oleva täysi etuus otetaan huomioon ilman mahdollista .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit