tiistai 22. elokuuta 2017

Uurnan lasku pukeutuminen

Kysyin jo monta kysymystä ketjussa tuhkaus ja uurnanlasku. Nyt tuli mieleen uusi kysymys. Miesten pukeutuminen uurnanlasku tilaisuudessa. Pukeutuminen hautajaisiin. Kirkon näkökulmasta tilaisuus ei ole enää hautaaminen vaan tuhkan maahan kätkeminen.


Uurnan lasku pukeutuminen

Omaisille uurnan lasku tai tuhkan sirottelu voi . Asiallinen pukeutuminen hautajaisissa on edesmenneen ja. Polttohautauksessa on siis kaksi eri tilaisuutta, siunaustilaisuus ja uurnanlasku. Onko siunaus jo toimitettu?


Isäni ensin siunattiin, sitten tuhkattiin. Siunaustilaisuus oli kaunis ja perinteinen, . Uurna voidaan lähettää myös postissa seu-. Uurnan laskussa ovat yleensä läsnä vain lähimmät. Uurnan hautaan laskeminen pidetään omaisten kanssa sovittavana aikana. Muistokukkien ja seppelten lasku tapahtuu joko kappelissa tai haudalla.


Eli pitääkö jotain ottaa mukaan, vai mennäänkö sinne . Adressi on osanotto kirje omaisille. Tavallisesti adressi lähetetään ainoastaan siinä tapauksessa, että lähettäjä ei itse pääse osallistumaan hautajaisiin. Ainakin lähiomaiset pukeutuvat mustiin tai tummiin vaatteisiin. Hautaanlaskun jälkeen siirrytään muistotilaisuuteen ruokailemaan tai kahville. Kun vainaja tuhkataan, uurnan lasku hautaan lasku tapahtuu myöhemmin omaisten . Hautajaiset ovat surujuhla, jossa käytöksellä ja pukeutumisella osoitetaan.


Uurnan tai pienen lapsen arkun voi kuljettaa myös itse. Lapsien kohdalla pukeutuminen on vapaampaa, kirkkaita värejä kuitenkin vältetään. Arkku- ja uurnavalikoima. Vainajan tuhka haudataan yleensä uurnassa hautausmaahan tai sirotellaan muistolehtoon.


Maa- tai vesialueen omistajan luvalla tuhkan voi . Hautajaisiin pukeutuminen on tilanne, jota harva kohdalleen toivoo. Osan uurna valikoimastamme löydät täältä, lisää löydät kun tulet toimistollemme. Uurna lasketaan hautaan noin viikon kuluessa ruumiinsiunauksesta. Lue myös hautajaisiin pukeutumisesta. Teksti kirjasta Kaunis käytös, . Kuljetus, pukeutuminen ja hyvästeleminen.


Kannisto Väinö, Valokuvaaja. Helsinki, Hietaniemen uurnalehto. Vain yhdessä tapauksessa lähimpien omaisten pukeutuminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit