keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Hautajaisten kulku

Papin tehtävänä on hoitaa siunaustilaisuus ja opastaa sen kulku. Samalla selvitellään hautajaisten yksityiskohtia. Kun vainaja tuhkataan, on siunaustilaisuuden kulku samanlainen kuin arkkuhautauksen ollessa kyseessä. Hautajaisetiketti saattaa . Siunaustilaisuuden ja muistotilaisuuden kulku. Tulostettavat ohjeet hautajaisia järjestävälle.


Hautajaisten kulku

Huutijärven kappelin puisella alttarilla raamattu, valkoiset kynttilät . Jokaiset hautajaiset ovat erilaiset, mutta tietty kaava toistuu kirkossa ja hautausmaalla tai uurnalehdossa. Tässä lista asioista, jotka on hyvä . Harvoilla ihmisillä on juurikaan kokemusta hautajaisista ja kun läheinen. Tilaisuuden kulkua eikä siihen osallistuvia tule valokuvauksella millään tavalla häiritä . Usein saattoväelle jaetaan ohjelmalehtinen, josta ilmenee tilaisuuden kulku.


Hautajaisten kulku

Oman tahtonsa hautajaisista , hautapaikasta ja muistotilaisuudesta voi. Papin kanssa sovitaan hautajaisten ajasta, paikasta, siunaustilaisuuden kulusta ja virsistä. Sisäsivuille painetaan toimituksen kulku , musiikkiesitysten nimet ja esittäjät, . Molemmissa hautaustavoissa siunaustilaisuuden kulku ja merkitys on samankaltainen ja ne ovat . Voitte asioida hautaustoimistossa ja järjestää hautajaiset heti kuoleman jälkeen,. Kun omaiset ovat varanneet virastosta hautajaisten päivän ja kellonajan, pappi. Myös seurakunnan työntekijät ovat käytettävissä niin hautajaisten suunnittelussa ja.


Muistotilaisuuden kulku ja muistopöytä. Vainajan hautausta ei tulisi viivyttää. Siunauksen kulku noudattaa pääpiirteissään seuraavaa kaavaa:.


Usein omaiset toivovat myös hautajaisiin tulevan vieraan säästävän . Kulttuuriimme on iät ja ajat kuulunut, että hautajaisissa vainaja on arkussa ja pappi siunaa hänet haudan lepoon, kuului vainaja kirkkoon tai ei. Pääsääntöisesti se muodostuu, musiikista, virsistä, lyhyistä puheista, mahdollisesta adressien lukemisesta sekä tarjoilusta. Ohessa yksinkertaistettuna ohjeita hautajaisten järjestämiseen. Kuva: Jaakko Pirttikoski.


Hautajaisten kulku
Hautajaisten kulku

Seurakunnan työntekijät ovat apuna ja tukena, kun suunnitellaan hautajaisia ja. Keskustelussa käydään läpi siunaustilaisuuden kulku , sovitaan laulettavat . Aivan uusi tilanne meille ja nyt ihmetyttääkin mihin . Virsikirjan liiteosassa on tähän tilaisuuteen sopiva rukoushetken malli. Pappi ottaa yhteyttä omaisiin ja sopii siunaustilaisuuden kulusta. Sunnuntaisin ja juhlapäivinä ei ole hautauksia.


Ennen siunausta keskustellaan papin kanssa siunauksen kulusta ja käytännön asioista esim. Arkkuhautauksessa kukat lasketaan haudalla . Jyväskylän poliisi aikoo turvata Matti Nykäsen hautajaissaattueen kulkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit