tiistai 28. toukokuuta 2019

Kela työttömyysetuus

Kun olet ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi, voit hakea työttömyysetuutta joko työttömyyskassasta tai Kelasta. Työttömyysetuutta maksetaan päivältä viikossa. Sitä korotetaan, jos huollettavanasi on alle 18-vuotiaita lapsia.


Kela työttömyysetuus
Kela työttömyysetuus

Kun jäät työttömäksi tai opintosi päättyvät eikä sinulla ole työpaikkaa, voit hakea Kelasta peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea. Hae työttömyysturva verkossa! Kun saat osa-aikatyön tai keikkatyön, työttömyysetuutesi sovitellaan yhteen tulojesi kanssa eli voit saada soviteltua työttömyysetuutta. Työvoimapoliittisen lausunnon Kela saa suoraan . Kela tarkastaa säännöllisesti työttömyysetuutta saavien tulot.


Tulot eivät välttämättä poista oikeutta etuuteen, vaan ne saattavat vähentää . Tältä sivulta löydät tietoa työttömyysetuuden saamisen edellytyksistä. Työmarkkinatuen myöntää ja maksaa Kela. Se tarkoittaa, että esimerkiksi sosiaalietuudet ja palkka . Jos et kuulu työttömyyskassaan, mutta olet ollut työelämässä ainakin viikon ajan (työssäoloehto), voit hakea Kelasta peruspäivärahaa.


Tilaston tiedot tuotetaan Kelan työttömyysturvan tilastointirekistereistä. Aktiivimalli alensi työttömyysetuuden määrää noin joka kolmannelta ansiopäivärahan saajalta ja prosentilta Kelan työttömyysetuuden. Kela kertoo tarkastavansa säännöllisesti työttömyysetuutta saavien tulot. Nyt työttömyysturvan tulonvalvonnassa on selvitetty etuudensaajien . Työelämässä tapahtuu muutoksia koko ajan, ja niiden seurauksena voit joutua työttömäksi.


Kun palkkatuloja ei ole, työttömyyskassa tai Kela. Kela voi maksaa peruspäivärahaa enintään 4tai 3päivän ajan. Aihesanatansiosidonnainen työttömyys työttömyyskassa työttömyysturva. Työtön voi hakea tukea kassasta tai Kelasta. Kun työttömyysturvahakemuksesi on käsitelty ja sinulle on myönnetty työmarkkinatuki tai peruspäiväraha ja.


Tuki voidaan evätä esimerkiksi silloin, kun työnhakijan työttömyys johtuu . Kelasta soviteltua työttömyyskorvausta saavien ei tarvitse enää toimittaa . Työttömäksi ilmoittautumisen jälkeen voit saada Kelasta peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea, jos et kuulu. Kuinka lakia luetaan – seminaari 31. Työllisyysrahasto tuo turvaa työelämän muutoksissa. Kela maksaa työttömälle peruspäivärahaa, mikäli työttömän.


Kela työttömyysetuus

Tuemme työllisyyden edistämistä rahoittamalla työttömyysturvaa, aikuiskoulutusetuuksia, työttömyysajalta . Kelan tai työttömyyskassan työttömyysetuutta eli työttömyystukea ei voi kuitenkaan saada poliisivankilassa tai vankilassa. Myös tutkintavankeus ja sakon. Ansiopäivärahan jälkeen maksettava etuus on työmarkkinatuki, jota haetaan Kelasta. Asumisen ja toimeentulon tuet haetaan Kelasta.


Kela työttömyysetuus

Selvitä, onko sinulla oikeus tukeen! Kela hakee Y-tunnuksellisen työnantajan nimen ja asiointikielen. Jos jäät työttömäksi sen jälkeen, kun olet täyttänyt työssäoloehdon, mutta et ole ollut työttömyyskassan jäsen, voit hakea peruspäivärahaa Kelasta.


Esimerkiksi yrittäjän puolison heikko työttömyysturva tulee monelle yllätyksenä. Kelan maksamia peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea. Kela on täsmentänyt tietoja aktiivimallin ja palkkatulojen vaikutuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit