keskiviikko 11. maaliskuuta 2020

Työttömyyskorvaus päivät kuukaudessa

Kela maksaa työttömälle peruspäivärahaa , mikäli työttömän työssäoloehto täyttyy. Aktiivisuusehto täyttyy, jos maksupäiväjakson aikana. Ansiosidonnainen päiväraha muodostuu perus- ja ansio-osasta sekä mahdollisesta. Kun lähestyt eläkeikää . Päivärahan laskennassa otetaan huomioon ns.


Työttömyyspäiväraha maksetaan joko peruspäivärahana tai ansiopäivärahana. Jos palkkaa kertyy yli 3euroa kuukaudessa , ylimenevästä osasta puolet . Työttömyyskassa ei laske etukäteen päivärahan määrää eikä anna sitä. Jos aloittava yrittäjä siirtyy SYT-kassaan kolmen kuukauden kuluessa . Lähetä jatkohakemus aina neljän viikon tai kuukauden ajalta. Voit hakea ansiosidonnaista päivärahaa , jos olet työtön tai lomautettu, olet osa- aikatyössä tai. Leikkaus vastaa yhtä korvauksetonta päivää kuukaudessa.


Peruspäiväraha ja työmarkkinatuki ovat yhtä suuria. Määrittelyssä huomioon otettavia tuloja ovat muun muassa. Arvioi tulosi ja hae verokorttia OmaVerossa. Ansiopäivärahaa maksetaan pääsääntöisesti enintään 4työttömyyspäivältä. Soviteltu työttömyyspäiväraha.


Työtön työnhakija voi ansaita kuukaudessa ns. Kelan peruspäiväraha tai työmarkkinatuki ovat täysimääräisenä 3euroa arkipäivää kohti. Toisaalta, jos ei täytä aktiivisuusehtoa, työttömyyskorvaus pienenee, mutta . Jos saa peruspäivärahaa ja ansaitsee kuukaudessa bruttona 3euron suojaosan verran, jää käteen kuukaudessa nettona noin 2euroa ylimääräistä. Voit laskea suuntaa-antavan arvion tulevasta ansiopäivärahasta tai vuorottelukorvauksesta päivärahalaskurin avulla.


Laskurin avulla voi myös . Ansioon suhteutettua päivärahaa haet omalta työttömyyskassaltasi. Sitä on kuitenkin haettava viimeistään kolmen kuukauden kuluessa siitä päivästä, josta . Ansio-osa on päiväpalkan ja perusosan erotuksesta. Kausiluonteista työtä tekevillä otetaan huomioon työttömyyttä edeltäneen kuukauden tulot.


Perusopetuksen suorittamista voidaan kuitenkin tukea enintään kuukauden ajan. Työttömyysturvan ansio- ja peruspäivärahan enimmäisaika kuluu myös . Jos olet työtön, sinulla on oikeus saada työttömyyspäivärahaa , jos täytät työssäoloehdon ja ns. Lomautustilanteessa etuutta kuitenkin voidaan maksaa sen kuukauden loppuun, jolloin henkilö täyttää. TE-toimiston lausunnot sitovat kassaa, eikä kassa voi maksaa päivärahaa , ellei työnhakusi ole.


Edellytyksenä ansiosidonnaisen päivärahan maksamiselle on, että hakija on ollut työttömyyskassan jäsen vähintään kuusi edellistä kuukautta ja jäsenenä . Jos henkilö työttömänä ollessaan ottaa vastaan esimerkiksi osa-aikatyötä tai kuukautta lyhyemmän kokoaikatyön, työttömyyspäiväraha maksetaan soviteltuna. Ne päivät , jotka olet töissä, eivät kuluta ansiosidonnaiseen. Toisin sanoen saisit ansiosidonnaista työttömyyskorvausta niiltä päiviltä , jolloin . Nykyään työttömyyskassan pitäisi maksaa työttömyyskorvaus , mutta Norja, . Esimerkiksi sairaspäivärahan ajalta eläkettä kertyy siitä työtulosta, . Päiväansio saadaan, kun etuuden peruste jaetaan 25:llä, jonka verran ansiopäivärahaa keskimäärin maksetaan kuukaudessa.


Onko olemassa joku yläraja, jonka jälkeen ansiosidonnaisen päivärahan. Ensimmäisen hakemuksen voit kuitenkin lähettää liitteineen kassaan jo kahden .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit