perjantai 15. tammikuuta 2016

Potilasvahinkoilmoitus korvaus

Kannattaako tehdä vahinkoilmoitus? Voit hakea korvausta potilasvakuutuksesta, kun toimitat kirjallisen. Monen potilasvahinkoilmoituksen taustalla on epätietoisuus asioista, jotka liittyvät . Tämän vuoksi korvausta ei voida maksaa alun perin tutkittavana tai hoidettavana olleen sairauden tai vamman tai muiden sairauksien hoitokuluista. Korvauksia ei aina saa, vaikka hoito ei olisikaan ollut täysin . Jos potilasvahinkoa kärsinyt henkilö haluaa saada korvausta kärsimästään vahingosta, hänen tulee tehdä potilasvahinkoilmoitus. Vahinkoilmoitus tulee tehdä . Valtaosa potilasvahinkoilmoituksista johtuu hoitotoimenpiteen hyväksyttävään riskiin . Suomessa potilaalla on mahdollisuus hakea korvauksia terveyden- tai sairaanhoidon yhteydessä.


Henkilövahinko, josta korvausta haetaan. Mistä henkilövahingosta ja millä perusteella korvausta haetaan? Noin kolmasosa potilasvahinkoilmoituksista johtaa korvausten maksuun.


Potilasta on informoitava toimintamahdollisuuksista: miten korvausta. Päätöksen vahingonkorvauksista tekee potilasvakuutuskeskus. Kuka on velvollinen informoimaan potilasvahinkoilmoituksen.


Ilmoitukset ja korvaukset. Potilasvakuutuksesta korvataan terveyden- ja sairaanhoidon. Juridisesti potilasvahinkolaki määrittää asian seuraavasti: Korvausta. Useat lain mukaan korvauksiin oikeutetut henkilöt jäävät ilman kokenutta . Korvausta on pääsääntöisesti haettava kolmen vuoden kuluessa siitä, kun korvaukseen oikeutettu sai tietää vahingosta, tai hänen olisi .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit