keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Kirjoitetaanko suomi isolla

Sana Suomessa kirjoitetaan isolla alkukirjaimella, ei pienellä. Jutussa Vuodenvaihteen juhlien oikeinkirjoitusvinkit sana Suomessa on kirjoitettu pienellä . Valtioiden nimet kirjoitetaan isolla alkukirjaimella, mutta kielten nimet pienellä. Jos tarkoitetaan Suomi -nimistä maata, se kirjoitetaan isolla alkukirjaimella.


Erisnimet kirjoitetaan isolla alkukirjaimella.

Maantieteelliset nimet: Länsi- Suomi , Pohjois-Eurooppa, Etu-Aasia mutta: nyky- Suomi , nyky-Kiina, Lähi-itä, Suomenlahti , Tyyni valtameri, Kanarian saaret. Nimeen kuuluva määrite tai määriteosa kirjoitetaan isolla alkukirjaimella, jos kyseessä on maantieteellinen alue. Esimerkiksi nimi Manner- Suomi rajaa . Tässä postauksessa käsittelen isot ja pienet alkukirjaimet. Jos olet alkukirjainsokea, ota opiksesi. Tämä Ei Ole Oikea Otsikointitapa.


Suomi , Etelä-Eurooppa, Impivaara, Keskuspuisto, Aleksis Kiven katu. Internet isolla vai pienellä alkukirjaimella.

Vierailija: Valtion nimi kirjoitetaan isolla alkukirjaimella. Moniosaiset erisnimien kirjoituksella on omat. Alkaa tehdä vai alkaa tekemään? Englannin kielessä isoja alkukirjaimia käytetään pääosin samalla tavalla kuin suomessa.


Kirjoitetaanko eduskunta isolla vai pienellä? Uskonnollisissa teksteissä on tyypillistä kirjoittaa isolla myös kyseistä jumalaa kuvaavat muut. On olemassa pieni ero, kirjoitetaanko jos jumala suo tai jos Jumala suo. Juhlapäivien nimet suomessa ovat yleisnimiä.


Asukkaiden nimet ovat yleisnimiä ja ne kirjoitetaan aina pienellä: ruotsinsuomalainen, tukholmalainen. Iso alkukirjain tulee virkkeen alkuun. Tällöin ensimmäinenkin virke kirjoitetaan isolla alkukirjaimella. Eli kirjoitetaanko joulua isolla (Hyvää Joulua!) vai pienellä (Hyvää joulua!) ? Löysitkö etsimäsi tiedon tästä . Jos toisin on opetettu, epäilemme tämän olevan suomen vaikutusta. Tässä virkkeessä toisen persoonan pronominia on kirjoitettu isolla.


Kirjoitetaanko suomi isolla

Useimmista muista kielistä poiketen kuitenkin saksassa kirjoitetaan kaikki substantiivit isolla alkukirjaimella. USEAMPIOSAISISSA NIMISSÄ VAIN ENSIMMÄINEN OSA TULEE ISOLLA.

Huomaa, että kielet kirjoitetaan englannissa isolla alkukirjaimella. Talvisota on aina isolla alkukirjaimella kirjoitettu. Suomen kielessä erisnimiksi luettavat sanat . Nuijasota” vai nuijasota ja . Eikö herran hänen isänsä nimi pitäisi kirjoittaa aina isolla alkukirjaimella?


Our website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. By continuing to use our .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit