perjantai 29. maaliskuuta 2019

Äitiysloman palkan määräytyminen

Edessä äitiysloma , mutta kaikki siihen liittyvät faktat eivät ole vielä hallussa? Myös isyysrahahakemusta varten tulee selvittää, maksaako työnantajasi sinulle palkan kyseiseltä ajalta. Laske tukien määrä Kelan laskureilla:. Voit halutessasi jäädä ns.


Jos työsuhteeseen ei sovelleta työehtosopimusta, työnantajalla ei ole velvollisuutta maksaa äitiysajan palkkaa äitiysvapaan ajalta. Työehtosopimuksissa on . Työnantaja on velvollinen maksamaan äitiysvapaan ajalta palkkaa ensimmäiseltä. Tutustu, miten äitiysvapaan palkka määräytyy koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan eri sopimuksissa. Kela maksaa joustavaa hoitorahaa, joka määräytyy työajan mukaan. Kunnan ja kuntayhtymien koulujen ja oppilaitosten . Määrä riippuu myös sun omasta veroprosentista.


Jos työnantaja maksaa sinulle palkkaa äitiyslomalla , maksetaan työnantajalle kelan rahaa . Tästä on puhuttu niin kauan aikaa, että määräaikaiset työsuhteet ovat yleistyneet. Jos työntekijä saa palkkaa , silloin parilta ensimmäiseltä . Tällöin työntekijälle maksetaan vuosiloman ajalta palkka sekä lomaraha. Määräaikainen työsuhde ja raskaus on riskialtis yhdistelmä. Miten vuosilomaa kertyy äitiyslomalla , opintovapaalla ja lomautettuna ? Laki ei määrää työnantajaa maksamaan äitiysvapaan ajalta palkkaa.


Miten ansiot ja etuudet määräytyvät perhevapaan aikana? Miten palkka määräytyy perhevapaan aikana kiinteistöpalvelualalla? Mikäli työnantaja maksaa äitiysloman joltakin jaksolta palkkaa joko. Monissa työehtosopimuksissa on kuitenkin sovittu palkan maksamisesta muun muassa äitiysvapaan ja. Vapaasta ilmoittamisen määräajat.


Entä maksetaanko äitiysvapaan palkkaa koko- vai osa-aikatyön palkan mukaan, jos työntekijä jää osittaiselta hoitovapaalta äitiysvapaalle? Yrittäjän vanhempainpäivärahojen määrä. YEL-vakuutetun yrittäjän vanhempainpäivärahat määräytyvät eläkevakuutuksen työtulon mukaan.


Kuten palkansaaja saa yrittäjäkin tehdä töitä vanhempainvapaan aikana. Työajan perusteella määräytyvät palkat. Kun työntekijän palkka määräytyy palvelurahojen perusteella, palvelurahalla on merkitystä . Tällöin päiväraha on yleensä noin palkkatulon suuruudesta.


Isyysrahan suuruus määräytyy samalla tapaa kuin äitiysraha. Palkkalajin nimi lisätietoineen, Laskentasääntö, Kirjanpidontili. Jos virkamiehen tai työntekijän palkanmaksupäivä on arkilauantai tai pyhäpäivä. Muutos on tarpeen ainakin, jos jäät äitiyslomalle tai työttömäksi. Työnantajalla ei ole velvollisuutta maksaa työntekijälle palkkaa perhevapaiden ajalta (TSL 4:8).


Useiden alojen työehtosopimuksissa on kuitenkin sovittu . Opettajien peruspalkat määräytyvät vähintään seuraavien palkkaluokkien mukai-. Opettajan työaika määräytyy viikoittaisen opetusvelvollisuuden mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit