maanantai 18. maaliskuuta 2019

Uudissukunimi

TIEDOTE UUDISSUKUNIMISTÄ. Maistraatin on tiedotettava haetuista uudissukunimistä ennen nimen hyväksymistä. Koska uudissukunimi ei saa olla samastettavissa toiminimeen, tavaramerkkiin tai vastaavaan, on mahdollista, että jokin luetteloista saatu nimi hylätään . Kotus huomauttaa, että koska uudissukunimi ei saa olla samastettavissa toiminimeen, tavaramerkkiin tai vastaavaan, on mahdollista, että jokin . Sukunimi voidaan muuttaa sukunimeksi, joka ei ole käytössä ( uudissukunimi ), tai toiseksi käytössä olevaksi sukunimeksi tai yhdistää toiseen sukunimeen.


Uudissukunimi

Uudissukunimien löytämisen helpottamiseksi tullaan . Etu- ja sukunimilaissa termi uudissukunimi tarkoittaa sellaista uutta sukunimeä, joka ei ole Suomen väestötietojärjestelmän mukaan aktiivikäytössä kenelläkään. See what people are saying and join the conversation. Sukunimen vaihtaminen vaatii malttia, rahaa ja joskus myös hyviä perusteluja. Jutta Gustafsbergistä ja Juha Rouvisesta tuli hiljattain Jutta ja . Avainsana: uudissukunimi.


Saaga on tarina jolla on asiaa – omien polkujen kulkija vaihtoi nimensä ja jatkoi muina naisina matkaansa. Ilmeisen etunimityyppinen uudissukunimi. Erilleen kirjoitetut nimen osat uudissukunimen esteinä 235. Yhä useampi aviopari keksii uuden yhteisen sukunimen avioituessaan, kertoo Savon Sanomat.


Jo sadoilla pareilla on keksitty nimi. Vastaavasti hakijan hakema uudissukunimi saattaa olla käytössä elinkeinotoiminnassa suojatulla tunnuksella. Tällöin nimen hakija on saattanut hakea . Säännöksen mukaan lausuntoa ei tarvitsisi pyytää silloin, kun uudissukunimi on kuulunut hakijan esivanhemmalle ja sitä koskeva myöhäisin asiakirjamerkintä . Tällaista uudissukunimeä ei kuitenkaan voi ilmoittaa vihkimisen yhteydessä, vaan sitä on haettava erillisellä hakemuksella maistraatista.


Teos kattaa myös uudissukunimet ja uudissukunimen ehdottomat ja harkinnanvaraiset edellytykset. Se on hyödyllinen niille, jotka harkitsevat sukunimensä . Esityksessä käsitellään vain niitä nimivaihtoehtoja, jotka tulevat kyseeseen vihkimisen yhteydessä. Sen sijaan niin sanottua uudissukunimeä eli nimeä, joka ei ole tällä hetkellä käytössä, voi anoa itselleen. Millaista uudissukunimeä ei hyväksytä?


Uuden sukunimen hyväksymisen yleiset esteet. Uudeksi sukunimeksi ei voida hyväksyä nimeä, . Uuudissukunimien listalla näyttäisi olevan Aurinkomyrsky - uudissukunimi (sivun lopussa, Muita uudissukunimiä -kohta). Tarina ei kerro kenelle . Virallinen lehti ei ilmesty perjantaina 21. Yhteiseksi sukunimeksi voidaan ottaa myös nimi, joka ei ole käytössä ( uudissukunimi ). Sen edellytyksistä säädetään tarkemmin etu- ja sukunimilain 17: nnessä . Kuvassa maailman ainoa Valoharju.


The one and only familyname, Valoharju. Nimi on henkilökohtaisinta, mitä ihmisellä voi olla. Sen vuoksi nimen antaminen edellyttää aina harkintaa. Ja mahdollisuuksia on paljon. SIMOLA, LEENASTIINA tulossa: Avioparien uusio- ja uudissukunimet.


Tekeillä oleva pro gradu -tutkielma. Helsingin yliopisto, suomen kieli. Säännös ei myöskään estä edellisen avioliiton aikana puolisoiden yhdessä käyttöönottamansa uudissukunimen siirtämistä uudelle puolisolle.


Löytyi kuitenkin oikea kohta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit