keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Tuhkan sirottelu muistolaatta

Perhe aikoi sirotella Lahdessa tuhkatun omaisen tuhkat Hyvinkään. Koko maassa tuhkataan jo yli puolet vainajista, ja käytäntö näyttää. Onko olemassa olevaa sukuhautaa, halutaanko oma hautakivi vai laatta. Kun vainajan uurna haudataan tai tuhka sirotellaan muistolehtoon, voidaan . Paikalla sijaitseviin suuriin kivipaasiin tulee myös vainajan oleellisimmat tiedot sisältävä muistolaatta. Hautapaikka voi olla arkussa, uurnassa tai tuhkat voi sirotella maahan tai.


Vaikka vainaja olisi toivonut tuhkansa sirottelua eri paikkoihin, teko olisi vastoin vainajan muiston kunnioittamista. Puuttuu: muistolaatta Eräs omaiseni polttohaudataan nyt lähiaikoina ja etsin siksi siitä tietoa. Mutta onko tuhkan joukossa tosiaan vain vainajan tuhka , kun eikö vainaja tuhkata arkussaan niin eikö sen arkun.


Nykyisin tuhkaaminen on niin yleistä, että Suomen suurimmissa. Yleensä on kuitenkin mahdollista kiinnityttää kaikille yhteiseen muistokiveen nimilaatta. Yhteinen hauta-alue, jonne vainajan tuhka voidaan haudata tai sirotella. Hautauksen jälkeen tummapohjainen eloksoitu alumiininen nimilaatta (1€) kiinnitetään. Yhteiskiveen omaiset voivat hankkia vakiokokoisen muistolaatan hautakiviliikkeestä.


Vainajan muistolaatta. Omaan maahan tai muistolehtoon hautaaminen ovat myös vaihtoehtoja. Samoin kuin tuhkan sirottelu mereen tai erilliselle sirottelualueelle.


Jos haluat muistolaatan tuhkien sirottelupaikalle luontoon ja luonnonkiveen, . Paikan katuosoite on Katariinan Meripuisto 42. Kuhunkin muistomerkkiin sopii yhteensä vainajan nimilaatta. Tässä laissa säädetään ihmisen ruumiin hautaamisesta ja tuhkaamisesta , tuhkan käsittelystä sekä hautausmaan ja yksityisen haudan perustamisesta, . Tällöin vainajaa koskeva muistolaatta kiinnitetään muistolehdon vieressä olevaan. Aluetta, johon läheiset voivat itse sirotella tuhkan , ei hautausmailla ole. Kouvolan vanhan hautausmaan muistolehdossa on kivi, johon voi hankkia muistolaatan.


Kouvolalaisen vainajan tuhkaaminen maksaa Kymen krematoriossa. Omaiset voivat hankkia myös sinne yhteiseen kiveen muistolaatan , mikäli . Yhteistuhkauksessa tuhkataan useampi eläin samanaikaisesti. Uskonnollisten tunnusten, kuten ristin, käyttö eläinten. Lemmikin tuhkat voi halutessaan sirotella hautausmaan tuhkansirottelualueelle.


Gräsan uurnalehdossa vainajien tuhka sirotellaan Hiljaisuuden metsän alueelle. Tuhkat sirotellaan muistolehtoon. Vastuutaho voi tilauksesta asettaa tuhkahautauslehtoon muistolaatan , jossa lukee. Mikäli tuhka sirotellaan muistolehtoon, kirkkoherranvirastosta saa hakea muistolaatan , johon omaiset voivat kaiverruttaa vainajan nimen. Omalle tontilleen saa haudata tuhkauurnan tai ripotella tuhkat vaikka marjapensaan juurelle.


Koivulehto on alue, johon sirotellaan meille yhteistuhkaukseen tulleiden lemmikkien tuhkat. Alueella on graniittiset nimikivet,. Sirottelu voidaan myös tehdä seurakunnan toimesta.


Muistolaatoissa on 1sankarivainajan nimet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit