perjantai 14. huhtikuuta 2017

Koeajalla lähteminen

Jokisen työskenteli kaksi kuukautta koeajalla , jonka jälkeen hänet irtisanottiin, Jokisen mukaan perusteetta. MTV Uutiset selvitti, mitä oikeuksia . Työnteon aloittamisesta alkavan koeajan kuluessa työsopimus voidaan purkaa päättymään välittömästi molemmin puolin. Millaisia kokemuksia löytyy työsuhteen purkamisesta koeaikana?


Alku aina hankalaa, niinhän sitä sanotaan. Olen ollut uudessa työssäni vasta . Akavalaiset lakimiehet eivät näe perusteita koeajan pidentämiselle, jota on . Jos koeajasta on sovittu, sekä sinä että työnantajasi voitte purkaa työsuhteen koeaikana ilman irtisanomisaikaa. Työsuhdetta ei saa kuitenkaan . Purku ei saa kuitenkaan perustua syrjiviin tai . Työnantajan on yleensä perusteltua käyttää koeaikaa sekä viroissa että työsuhteissa.


Koeaikaa voidaan käyttää sekä toistaiseksi voimassa . Eikös tuosta nykyisestä työpaikasta voi lähteä . Kun työntekijä aloittaa uuden työn, työsuhteen alussa on usein koeaika. Työntekijä ja työnantaja voivat sopia työsuhteen alkuun sijoittuvasta koeajasta. Koeajan tarkoituksena on selvittää, vastaako tehty työsopimus puolin ja toisin . Puuttuu: lähteminen Keskustelu - Uusi työ - vielä parempi tiedossa!


Lopetus koeajalla - kokemuksia ja neuvoja kaivataan. Koeaika on oikeus työntekijällekin, ei vain työnantajalle! Olen siis määräaikasessa työsuhteessa ja koeaikaa jäljellä.


Nyt on työpaikasta paljastunut sellaisia piirteitä, että en niistä niin innoissani . Olen työpaikassa, jossa virkani tullaan vakinaistamaan koeajan jälkeen. Jos työpaikasta lähteminen omasta aloitteestasi ei tule mitenkään . Lähteminen ei ole sinänsä oikea tai väärä ratkaisu. Voi vaikka mielessään päättää, että antaa työpaikalle koeajan tilikauden loppuun tai ensi . Kuuntelin YLE puheelta ohjelmaa, jossa oli hyviä työyhteisöjä tutkineita ihmisiä vieraana.


Ei se ollut, joten haaskasin aikaani ja syytin nuorena vielä jonkin aikaa itseänikin siitä, etten viihtynyt, vaan irtisanoin itseni koeajalla ilman . Työsopimukseeni on kirjattu koeaika , jonka aikana kumpikin osapuoli. Koeajalla olevat työntekijät kyselevät, mitä heille tapahtuu. Suosittelet kaikille päätoimittajille politiikkaan lähtemistä , Jouni Kemppainen.


Juu, määräaikaisen työsopimuksen koeajalla ja ilmoitin vaan puhelimitse, että. Itsellä ainakin on kaikista työpaikoista lähteminen aina sujunut . Koeaika ei jatku automaattisesti, vaan työnantajan on ilmoitettava. Poikkeuksia toki on, kuten pitkä sairausloma ja armeijaan lähteminen.


Enpä katunut sieltä lähtemistä ja aina sen jälkeen on ollut asianmukaisia. Vierailija: Sain tässä potkut koeajalla , enkä ollut ainoa, hiukka shokissa ollaan, kun väkeä alettiin vähentää niin pian aloituksen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit