keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Virkasuhteen muuttaminen työsuhteeksi

Oppaassa on käsitelty tärkeimpiä virkasuhteen käyttöä, virkasuhteen. Virka- ja työsuhteen keskeiset erot. Virkasuhteen muuttaminen työsuhteeksi.


Tutkielman aiheena on virkasuhteen muuttaminen työsuhteeksi. Tutkimuskysymyksenä on ensinnäkin se, millä edellytyksillä virkasuhde . Miksi virkasuhde ja työsuhde eroavat toisistaan? Jos tehtävässä ei käytetä julkista valtaa, henkilö palkataan työsuhteeseen.


Työelämässä on käytössä kaksi palvelussuhdemuotoa: työsuhde ja virkasuhde. Yksityissektorilla ainoa muoto on työsuhde. Julkisella sektorilla . Kuntalain §:n mukaisissa tapauksissa virkasuhteen muuttamisesta työsuhteeksi päättää.


Kuntalain mukaan tehtävää, jossa käytetään julkista valtaa, hoidetaan vir ka . Virantoimitusvelvollisuuden muuttaminen. Viranhaltijan siirtäminen toiseen virkasuhteeseen. Kunnanhallitus päättää virkasuhteen muuttamisesta työsuhteeksi. Viran tai virkasuhteen, johon valtuusto valitsee viranhaltijan, julistaa kuitenkin . Viraksi perustettu tehtävien kokonai-suus. Viran tai toimen perustaminen ja lakkauttaminen sekä nimikkeen muuttaminen.


Viran perustaminen ja lakkauttaminen sekä virkanimikkeen muuttaminen. Tällä sivulla kerrotaan tietoa työsuhteista, virkasuhteista sekä. Kaupunginjohtajan viran kelpoisuusvaatimuksista päättää . Työsuhde syntyy, kun työntekijä on tehnyt työsopimuksen ja ryhtyy tekemään . Yhtymähallitus päättää virkasuhteen muuttamisesta työsuhteeksi (Kuntalaki §).


Valtuusto päättää viran perustamisesta ja lakkauttamisesta sekä virkanimikkeen muuttamisesta. Toimitusjohtaja ja rehtori päättävät virkasuhteen muuttamisesta työsuhteeksi vastuualueensa . Kunnanjohtajan viran kelpoisuusvaatimuksista päättää valtuusto . Hallitus päättää virkasuhteen muuttamisesta työsuhteeksi. Perustelut: Päätöksenteossa sovelletaan kuntalain. Kuntayhtymän hallitus päättää virkasuhteen muuttamisesta työsuhteeksi. Kuntalain §:n mukaisissa tapauksissa virkasuhteen muuttamisesta työsuhteeksi.


Viran ja virkasuhteen muuttaminen työsopimussuhteeksi. Muutos virkasuhteesta työsuhteeksi tapahtuu ensisijaisesti sopimalla eli työnantaja ja . Työsuhteessa ja virkasuhteessa työnantajan liikkumavara on erilainen, kirjoittaa. Palvelussuhteeseen ottaminen sekä viran perustaminen ja lakkauttaminen. Työsopimuksen ehdon yksipuolinen muuttaminen merkitsee .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit