maanantai 11. maaliskuuta 2019

Ero jättäjän näkökulmasta

Taustalla voi kalvaa syyllisyys oman teon aiheuttamasta mielipahasta . Eroa haluava miettii eroa usein kaksi vuotta ennen kuin tekee lopullisen päätöksensä. Monet epäilevät ratkaisuaan ja käyvät sitä läpi vielä eron jälkeenkin pitkään. Jättäjää painaa syyllisyys kyllä nykyäänkin. Heli Vaaranen puhuu eropäätöksen hyväksymisestä jätetyn näkökulmasta.


Tavallisesti eronnut näkee tulevaisuuden synkkänä. Hän tarvitsee aikaa ja hyviä . Avioero enteilee sosiaalista, psykologista ja fyysistä eroa läheisistä ihmisistä ja. Eropäätöksen tekeminen Ennen eroa on tehtävä päätös eroamisesta. Olin kuin jättäjän stigmassa, ilkeä, ahne ja kylmä, ilman lohduttajaa.


Jos kumppanit eivät pysty kasvamaan samassa tilassa, ero voi olla joskus. Marika on luotsannut myös ryhmiä, joissa on ollut useita jättäjiä , . Olen viimepäivinä lukenut paljon erilaisia eroblogeja. Mutta kaikki(?) niistä on kirjoitettu jätetyn näkökulmasta. Useimmat alkavat suuresta . Vaikka jättäjän ja jätetyn polku on erilainen, molemmat sisältävät vaikeita tunteita.


Kysy itseltäsi: miksi minulle on niin tärkeää, että oma näkökulmani voittaa? Parisuhteen päättäminen ei ole mukavaa sen enempää hylätyksi tulevalle jätettävälle kuin hermostuneelle jättäjällekään. Kun ei kohtaa eron kipeyttä, se ikään kuin menee ohi kevyemmin. Erossa jättäjällä on kova syyllisyys.


Tällaisella keskustelemattomuudella . Kriisin vaiheet ovat kaikilla samat. Tukea tarvitsee myös jättäjä. Kuinka moni teistä on tullut jätetyksi niin, että jättäjä sanoo sinun olevan . EROTILANTEEN PSYKOLOGIASSA ON TIETTYJÄ ERITYISPIIRTEITÄ, JOTKA ON.


Jos aiot päättää parisuhteen, niin keskustele rauhallisesti ja ajan kanssa asiasta ja eron syistä kumppanin kanssa, äläkä vain yhtäkkiä lähde ja . Mitkä vaikeudet johtuvat erosta ja mitkä eroa edeltävästä ajasta. Jätetty myös miettii, miksi tuli jätetyksi ja mihin jättäjä oikein pettyi. Itse olen miettinyt eroa jo yli vuoden, mutta en saa lähdettyä. Ero on yksi elämän suurista kriiseistä. Rakastumisen tavoite on.


Ero voi tapahtua suhteen eri vaiheissa ja on yleensä kipeä kokemus. Eron kokemus on myös erilainen eri osapuolille, kumpikin väistämättä näkee eron ja sen syyt eri näkökulmista. Poliisin tehtävät tutkimusaiheen näkökulmasta. Ulla Lahtela kehottaa eroa harkitsevia pareja keskustelemaan tilanteesta ammattilaisen kanssa.


Sain uutta näkökulmaa tilanteeseen. Vertaistukiryhmään osallistuu jätettyjä, jättäjiä ja yhdessä sopien eronneita. Eroja ja niiden vaikutuksia on tutkittu paljon huoltoriitojen näkökulmasta.


Vanhempien näkökulmasta lapset selviytyivät odotettua paremmin. Scheffen testin mukaan ero jättäjien ja jätettyjen välillä on tilastollisesti erittäin merkitsevä .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit