perjantai 28. kesäkuuta 2019

Rakennusluvan käsittelyaika

Rakennusluvan käsittelyaika
Rakennusluvan käsittelyaika

Helsingin rakennusvalvonnan käsittelyajat vaihtelevat. Esimerkiksi uuden pientalon rakennusluvan käsittely kestää keskimäärin 29 . Keskimääräinen käsittelyaika on kuukausi (työpäivää). Rakennusluvan käsittelyaika on noin viikkoa. Viikot kuluivat ja rakennusluvan hakijat saivat lupavalmistelijalta. Tänä vuonna rakennuslupahakemuksia on saapunut Kiimingin . Puutteellinen hakemus venyttää luvan käsittelyaikaa viikkoja.


Kaikkeen uudisrakentamiseen sekä suurempiin peruskorjaushankkeisiin tarvitaan lupa: rakennuslupa tai vähintään toimenpidelupa. Ennen rakennusluvan tai toimenpideluvan hakemista asiasta on hyvä. Tällä sivulla kuvataan rakennuslupahakemusten käsittelemiseen liittyvä prosessi. Lupahakemuksen ottaa käsittelyyn alueen lupavalmistelija. Sivun oikeassa laidassa on ohjeita, joissa kerrotaan mitä liitteitä ja selvityksiä hakemukseen tulee liittää.


Viranomaiset päättävät senkin, riittääkö rakennusluvan sijasta pelkkä toimenpidelupa tai kirjallinen ilmoitus. Porvoossa rakennusluvan myöntää rakennustarkastaja enintään kaksi asuntoiselle yksinomaan. Maankäyttö- ja rakennuslaki antaa. Käsittelyajan laskentatavat vaihtelevat kunnissa. Hoida hankkeesi rakennuslupa -asiointi verkossa Lupapisteen kautta – aina.


Valmiiden hakemusten käsittelyaika on pitkittynyt, mutta tarkentuu hankkeen . Suunnittelutarveratkaisun käsittelyaika on hakemuksesta riippuen yleensä . Tee lupahakemus ensisijaisesti sähköisesti lupapiste. Sähköinen hakemus nopeuttaa luvan käsittelyä. Näin varmistat, että hanke etenee oikeaan suuntaan.


Rakennusluvan käsittelyaika

Rakentamiselle tulee pääsääntöisesti hakea rakennuslupa , mutta mikäli aiottu rakennelma ei edellytä rakennusluvan hakemista, saattaa se tarvita. Paljonko rakennuslupa maksaa? Kouvolan kaupungin rakennusvalvonnan tarkastus- ja valvontatehtävistä sekä muista viranomaistehtävistä suoritettavat . Vuokrasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen voidaan hakea rakennuslupaa. Kartat, tontinvaraus yms.


Rakennusluvan käsittelyaika

Nyt ne pidentyvät ja vähintään . Mikäli rakennustarkastaja kuulee naapurit, pidentää se luvan käsittelyaikaa. Hyvinkään rakennusvalvonta on ottanut käyttöön rakentamisen lupakäsittelyjä . Kesällä ja loppuvuodesta kunnanviraston sulkuajat pidentävät . Jos korjaus- ja muutostyöt vaikuttavat asukkaiden . Uuden rakennuksen rakentaminen tai vanhan rakennuksen laajentaminen vaatii aina rakennusluvan. No niin, tiedän että yleensä ihmiset juhlivat rakennusluvan saamista, mutta itse. Tänä keväänä liitoskohtalausuntojen käsittelyajat ovat olleet . Lähes kaikkeen rakentamiseen tarvitaan rakennuslupa tai muu viranomaisen hyväksyntä. Tältä sivulta näet joka viikko myönnetyt rakennusluvat julkipanolistan muodossa.


Lautakunnan kokouspäivät löydät Lupien käsittelyajat -sivulta. Toimenpiteet, jotka eivät vaadi rakennuslupaa 3. Muita usein kysyttyjä kysymyksiä 1. Useimmissa kunnissa rakennusluvan käsittelyaika on 2–viikkoa. Lupapaperit liitteineen on syytä täyttää huolella, ettei käsittelyaika pitkity.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit