tiistai 25. kesäkuuta 2019

Yritysten välinen laskutus maksuaika

Yrityksesi laskutus pitää panna kuntoon jo ennen toiminnan käynnistämistä. Laki vaatii, että yli kuukauden mittaisista maksuajoista on sovittava. Lakiin pitäisi täsmentää, mitä yritysten välinen sopiminen edellyttää, . Lyhyt maksuaika saattaa kuitenkin tuntua laskun saajasta. Toukokuun alusta voimaan tulleen lakimuutoksen mukaan yritysten välinen maksuehto on rajattu päivään. Käytännössä siis laskuille ei saisi . Täsmällisesti ja hyvin hoidettu laskutus antaa yrityksestä hyvän kuvan ja osaltaan.


Yritysten kohdalla maksuajan vähimmäispituutta ei ole määrätty. Aiheina yritykset , sijoittaminen, työelämä, kansantalous ja paljon muuta. Toiko posti laskun , jossa eräpäivä on muutaman päivän päässä tai . Pyydä yrityksen laskutustiedot työstä sopiessasi tai vastaanottaessasi tilauksen ja sovi samalla laskutusajankohdasta. Kirjaa ylös tilauksen . Kestosopimuksissa pääsääntö on, että yritys laskuttaa kuluttajaa sovituin.


Laki kaupallisten sopimusten maksuehdoista muuttuu toukokuun alusta lukien. Uudessa laissa pyritään rajoittamaan yritysten välinen. Tämä maksuaika on myös edellytys sille, että asiakkaalta voidaan. Toisaalta yritysten välisessä laskutuksessa on hyvä huomioida se, että . Kuluttajille pitää antaa vähintään vrk maksuaikaa laskun saapumisesta.


Vaikka tämä laki ei olekaan pakottava yritysten osalta, voidaan sitä soveltaa. Firmojen välinen maksuliikenne voidaan tietenkin sopia vapaasti. Kuinka monta päivää laskun päiväyksen ja eräpäivän välillä on oltava? Lähtökohtaisesti kuluttajan on maksettava lasku viimeistään laskuun. Kuluttaja ja yritys voivat myös sopia eräpäivää myöhemmästä maksuajankohdasta.


Mikäli haluat tietää lisää laskun maksuajasta ja kuluttajansuojasta, voit soittaa alla. Henkilötietojen käsittelyn perusteena voi olla Minilexin ja asiakkaan välinen. Miten myydä yrityksille laskulla ja varmistaa silti pääoman riittävän. Peräti prosenttia yrityksistä on antanut asiakasyrityksille pidempiä maksuaikoja kuin.


Jos velallinen on hankintayksikkö, maksuaika saa olla enintään päivää: 1) siitä päivästä, jona velallinen vastaanottaa laskun tai sitä vastaavan. Laskun eräpäivä voi olla harhaanjohtava käsite, varsinkin jos ottaa huomioon sen, että pankkien väliset siirrot voivat kestää jonkin aikaa. Lakia kaupallisten sopimusten maksuehdoista muutetaan siten, että maksuaika elinkeinonharjoittajien välisissä saatavissa saa ylittää 30 . Asiakkainamme on paljon alle hengen yrityksiä , joille pitkät, joskus jopa yli kuukauden mittaiset maksuajat yhdistettynä laskujen maksun viivästymiseen . Yritys X:än myyntilaskujen maksuaikoja ja kehittää ideoita, joiden avulla. Jos yritys on toimittanut asiakkaalleen tavaroita tai palveluja (kauppasopimuksen ehtojen mukaisesti) eikä ole saanut niistä maksua sovittuun määräpäivään . Kun käytössäsi on Lasku - ja reskontrapalvelumme, lähetämme laskut puolestasi ja hoidamme seurannan.


Sinä voit keskittyä oman ydinliiketoimintaasi. Yrityksen laskujen myynti – vertailu laskut rahaksi -palveluista. Palvelun hintaan vaikuttavat laskun summa, maksuaika sekä yrityksen luottoluokitus. Seitsemän päivän maksuaika koskee tilannetta, jossa saatavaa halutaan periä tratan eli.


Pikaperinnän avulla vot periä myös yritysten väliset laskut. SY:n mukaan muutoksella haluttiin lyhentää yritysten välisiä maksuaikoja rajoittamatta kuitenkaan mahdollisuutta tarpeen mukaan sopia .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit