maanantai 5. elokuuta 2019

Puolison perintöoikeus

Jos kuolleelta puolisolta on jäänyt rintaperillisiä (lapsia tai näiden jälkeläisiä), voivat leski tai perilliset vaatia toimitettavaksi omaisuuden jakoa . Erityisesti nuorten lapsettomien aviopuolisoiden kohdalla kuolleen puolison sukulaisten perintöoikeus voi tulla yllätyksenä lesken perillisille. Hallintaoikeuteen ei vaikuta perintöoikeuden puuttuminen. Leskellä on yhteisen kodin hallintaoikeus, vaikka perintöoikeutta puolison omaisuuteen ei olisikaan. Toisen puolison kuoltua puolisoiden välillä voidaan toimittaa jäämistöositus tai - erottelu joko lesken tai ensiksi kuolleen puolison perillisen vaatimuksesta.


Puolison perintöoikeus
Puolison perintöoikeus

Puolison perintöoikeus. Leski voi periä ensiksi kuolleen puolisonsa vain, jos hän on saamassa tältä omaisuutta testamentilla, tai jos perittävältä ei ole. Lain mukaan leskellä on oikeus pitää puolisoiden yhteinen asunto ja siihen kuuluva tavanomainen asuntoirtaimisto jakamattomana perillisten jakovaatimuksista . Kun mukana ovat minun, sinun ja meidän lapset sekä ex- puolisot , perinnönjako saattaa tuottaa yllätyksiä ja riitoja vielä enemmän kuin ydinperheessä.


Jos perittävä oli naimisissa eikä häneltä ole jäänyt rintaperillistä, menee jäämistö eloonjääneelle puolisolle. Milloin eloonjääneen puolison kuollessa ensiksi . Tutkielmassa tarkastellaan voimassa olevan perintökaaren luvun mukaista puolison perintöoikeutta sekä sitä, miten puolisonsa perineen . Ellei perittävältä jää rintaperillisiä, aviopuoliso perii puolisonsa. Tekijä: Kokkonen, Jemina. Muu tekijä: Helsingin yliopisto, Oikeustieteellinen . Uusperheen kaikki lapset eivät ole puolisoiden yhteisiä. Perintöverotuksessa verotetaan vainajan kuolinhetkellä perillisille ja testamentinsaajille syntynyt perintöoikeus vainajan omaisuuteen siitä . Avio-oikeus ja lesken perintöoikeus sekoitetaan joskus toisiinsa.


Maijan koko omaisuus menee näin ollen hänen ex- puolisolleen Villelle. Tämä on useimmiten ei-toivottu lopputulos. Lisäksi tilanne voi olla . Arvomääräisen pesäosuuden suuuuteen vaikuttavia …: 21.


Puolison perintöoikeus

Perimysjärjestyksen mukaan perintö kuuluu ensi sijassa rintaperillisille. Rintaperillisiä ovat perittävän lapset, lapsenlapset, lapsenlapsenlapset jne. Sivulta löydät myös videotallenteen perintöoikeudesta ja testamentista. Aviopuoliso perii ensin kuolleen puolison omaisuuden vain, jos lapsia tai heidän.


Puolison perintöoikeus

Omaisuuden ositus on tarpeen myös tapauksissa, joissa kuollut puoliso on jättänyt testamentin, koska eloonjäävän puolison perintöoikeutta ei ole suojattu . Ennakkoratkaisun kommentointia Korkein oikeus on ennakkoratkaisussaan käynyt hyvin yksityiskohtaisesti läpi puolison perintöoikeuteen ja . Vainajan omaisuus siirtyy uudelle omistajalle joko perintöoikeuden tai testamentin. Avo- ja aviopuolisoilla on puolison kuollessa lain silmissä ratkaisevasti erilainen asema: Kun aviopuoliso kuolee, puolisoiden omaisuudelle tehdään ositus, . Lakimääräiset perilliset. Naimaton ja lapseton perittävä. Avioliiton vaikutus perintöön. Perintö , vainajan omaisuus eli jäämistö on omaisuutta, joka saadaan joko.


Perintö ja testamentti on käsikirja lakiasioiden suunnittelemiseksi ja hoitamiseksi. Heini ja Mika olivat menossa naimisiin ja nuorenparin pohtiessa hääjuhlien käytännön järjestelyjä, .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit