keskiviikko 7. elokuuta 2019

Sukunimen muutos

Sukunimen muutos
Sukunimen muutos

Jokainen, jolla on Suomessa asuinpaikka ja joka on merkitty täällä väestötietojärjestelmään, voi muuttaa Suomessa etu- ja sukunimensä. Muita nimenmuutoksia kuin sukunimen muuttamista avioliiton solmimisen yhteydessä haetaan maistraatille tehtävällä hakemuksella. Jutta Gustafsbergistä ja Juha Rouvisesta tuli hiljattain Jutta ja . Tuhannet suomalaiset hakevat vuosittain lupaa sukunimen vaihtamiseen. Lähes kaikki pääsevät eroon entisestä nimestään. Jokaisella on oikeus muuttaa nimensä niin halutessaan.


Muutos voi koskea sekä etu- että sukunimeä – myös kumpaakin yhtä aikaa. Kaikissa muissa tilanteissa sukunimen muutosta yritetään tekemällä hakemus maistraattiin. Henkilön sukunimi voidaan hakemuksesta muuttaa uudeksi . Häiden ja häämatkan jälkeen oli aika suorittaa sukunimen muutokseen tarvittava paperisota. Puolisot voivat ottaa yhteisen sukunimen tai säilyttää omansa.


Sukunimen muuttaminen avioliitossa ja sen jälkeen. Puolisoilla on avioliittoa solmiessaan vapaus . Nimilain muutos tuo väljyyttää etunimien ja sukunimien valintaan ja näin parantaa sukupuolivähemmistöjen ja samaa sukupuolta olevien . Saanko vaihtaa sukunimeni mieleiseksi? Uudeksi sukunimeksi ei voida hyväksyä nimeä, joka on sopimaton . Sekä etunimen että sukunimen tapauksessa väestötietojärjestelmä toimii. Lain muutos mahdollistaa nimen ilmoittamis- ja muutosasioissa . Säännösehdotuksen lopussa edellytetystä vaatimuksesta ilmenee lisäksi, ettei sukunimen muutoksen edellytyksiä ole olemassa vielä silloin, kun esitetyn . Heioletko vastikään vaihtanut eron jälkeen sukunimesi mikä se oli ennen avioliittoa.


Paljon tuli maksamaan, ajokortti, passi yms. Tarvitsetko uuden ajokortin kadonneen kortin tilalle tai muuttuiko nimesi? Haaveiletko ajokorttiluokan korottamisesta tai onko armeijassa . Sukututkimus - Suomen Sukututkimusseura.


Sukunimen muutos

Voit vaihtaa nimen, joka näytetään . Etu- tai sukunimen muutos ilmoitetaan yksikön tai toiminnon henkilöstösihteerille. Nimi vaihtuu kaikkiin Metropolian järjestelmiin, kun tieto on . Vaihtuuko myöhemmin automaattisesti? Matkustajaluokkaa (aikuinen, lapsi, eläkeläinen jne.) ei voi muuttaa esim.


Danske Bankin verkkopankissa voit vaivattomasti itse tehdä muutoksia korttiisi. Alaikäisen lapsen sukunimi muutetaan hänen jommankumman vanhempansa sukunimeksi. Ensimmäiselle lapselle annettu sukunimi määrää muiden lasten sukunimen. Tämä voi tulla kyseeseen esim.


Muutos edellyttää niiden henkilöiden suostumusta, jotka ovat lapsen holhoojia. Kirjoita nimesi ja klikkaa Tarkista muutos. Ensin oman kumppanin sukunimen ottaminen naimisiin mennessä. Paikkalan mukaan sukunimiä myös harkitaan tarkemmin kuin . Osa sukunimen muutoksista sujahtaa läpi pelkällä ilmoituksella. Syötä sekä vanha että uusi nimesi ja vahvista muutos.


Sukunimen muutos

Toimitamme kortin uudella nimelläsi kotiosoitteeseesi noin viikon kuluessa. Onko avioliitto ajankohtainen? Mitä asioita pitää ottaa huomioon, kun avioliittoa suunnittelee? Tässä muistilista, jonka avulla pääsette eteenpäin.


Uudistuksen tavoitteena on saattaa nimiä koskeva lainsäädäntö vastaamaan yhteiskunnassa tapahtuneita muutoksia. Nimenmuutokset on tehtävä kirjallisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit