torstai 8. elokuuta 2019

Taloyhtiön ja osakkaan väliset riidat

Isännöintiliiton lakiasiantuntija, varatuomari Jaana Sallmén törmää usein osakkaan ja taloyhtiön välisiin kiistoihin. Näistä asioista riitoja syntyy . Syynä saattaa olla osakkaiden ja taloyhtiön parempi tuntemus laista ja. Osakkaiden ja taloyhtiön väliset riidat koskevat yleensä osakkaiden yhdenvertaista kohtelua, kunnossapitovastuun jakoa, osakkaan. Paritalon osakkaiden väliset riidat ovat melkoisen yleisiä, ja niitä sovitellaan.


Yksityishenkilöiden välisessä asuntokaupassa valituksen voi tehdä kumpi tahansa. Taloyhtiön osakkaiden , hallituksen ja. Asunto-osakeyhtiöiden riidat ovat viime vuosina lisääntyneet.


Joissain tapauksissa naapureiden väliset konfliktit äityvät niin pahaksi, että . Myös omakotikiinteistöjen ja lomakiinteistöjen naapureiden väliset riidat ovat tuttuja. Osakas ei saa ilman taloyhtiön lupaa tehdä omia rakennelmia taloyhtiön. Riitojen määrä taloyhtiöissä lienee kuitenkin pikemminkin. Lisäksi on osakkaiden sekä isännöitsijän ja hallituksen jäsenten välisiä riitoja. Osakkaat omistavat nykyään enenevissä määrin polkupyöriä varsinkin.


Taloyhtiön ja osakkaan väliset riidat

Siten voidaan parantaa luottamusta taloyhtiön johdon ja osakkaiden. Vaikka lain muutoksen yhtenä pyrkimyksenä olikin riitojen vähentäminen asioiden selkeämmällä ilmaisulla ja huomioimalla osakkaiden. Luottamus ja avoimuus isännöinnin, hallituksen, osakkaiden ja asukkaiden välillä vähentää riitoja ja osakehuoneiston käyttöön liittyviä epäselvyyksiä. Riidan takana on tällöin usein periaate, josta halutaan pitää kiinni . Iso riita äänileikkurista – osakas vaati oikeudessa yhtiökokouspäätöksen.


Kolmen erillistalon väliset hallinta-alueiden rajat olivat pitkän ajan kuluessa. Vesivahinko aiheutti ison laskun taloyhtiölle. Osakas hankki uudet keittiökalusteet ja taloyhtiö hoiti remontin.


Taloyhtiön ja osakkaan väliset riidat

Kallis riita taloyhtiölle. Osakkaan ja taloyhtiön välinen vastuunjako huoneiston. Onko asunto-osakeyhtiön osakkaalla , jolla on oikeudessa vireillä. Voiko taloyhtiö hallitus päättää asunto-osakeyhtiön hallintaan . Kuluttajaviranomaisilla ei yleensä ole toimivaltaa käsitellä taloyhtiön ja osakkaan välistä riitaa. Jos riita koskee isännöitsijäntodistuksessa olevia vääriä tietoja, . Konkurssi johtuu paritalon osakkaiden välisestä riidasta , josta on annettu tuomio Helsingin . Osakassopimus on osakkeenomistajien ja mahdollisesti myös yhtiön välinen sopimus, jolla sovitaan osakkaiden.


Ongelmatilanteissa osakkaan on käännyttävä taloyhtiön hallituksen. Useiden pyyntöjen jälkeen taloyhtiö järjesti kattavammat mikroobitutkimukset. Riittävyyttä arvioitaessa otetaan huomioon työn laatu, osakkaalle aiheutuva . Tästä saa riitoja , varsinkin, jos kosteusvauriot johtavat myös naapuriasuntoon. Näin ollen osakas voitti riidan.


Insinöörityössä käsiteltiin yhtiön ja osakkaan välistä vastuunjakoa asunto-osakeyhtiössä. Tällöin voi syntyä riitoja yhtiön ja osakkaan välillä, kun osapuolet eivät ole. Yhtiön ja osakkaan välinen vastuunjako on useimmiten selvä.


Poikkeuksiakin saattaa tulla eteen. Yhtiökokous on taloyhtiön ylin päätöselin, jossa päätösvaltaa käyttävät. Osakkeenomistajan on huolehdittava siitä, että muutostyö suoritetaan hyvän.


Taloyhtiön ja osakkaan väliset riidat

Kun osakas asentaa ilmalämpöpumpun, osakkaan ja taloyhtiön välillä solmitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit