perjantai 16. elokuuta 2019

Rajaaita pensaat

Haluatko vapaasti kasvavan ja helppohoitoisen aidanteen vai jaksatko. Pensas viihtyy auringossa ja puolivarjossa ja kasvaa viidessä vuodessa noin metrin. Se sopii mainiosti korvaamaan arkaa puksipuuta raja -aitana.


Aita osoittaa hallintarajan , jäsentää tilaa ja suojaa. Rivitaloyhtiö istuttaa pensas aidan aivan rajalle ,aikovat purkaa lauta aidan pois , lauta aita on yhteis omistuksessa. Raja - aidan ( pensas ) hoitovastuu. Meillä on raja-aitana sireenipensasaita kahden asemakaava-alueella olevan ok-talon tonttien rajalla.


Olenyrittänyt saada selkoa pensas - ja verkkoaidan rakentamisesta, mutta saanut niin paljon ristiriitaista tietoa, että jäljellä on vielä paljon . Kapea- ja pystykasvuisesta pensaasta saa peittävän leikatun aidan. Leviämistä voi ehkäistä juurimatolla tai rajaamalla kasvustoa . Nopeakasvuinen kasviaita on täydellinen valinta, jos haluat pihallesi näkösuoja- tai. Pensas - ja aitakasvit valitaan monista syistä. Useimmiten halutaan tuulen- ja näkösuojaa.


Valittavissa on runsaasti erilaisia taimia, joista kasvaa onnistunut aita : . Ainavihannat pensaat säilyttävät lehtensä tai neulasensa talvella. Sen ansiosta ikivihreät pensaat pysyvät aina kauniin tuuheina, ja pihaa reunustava . Eivätkä monet muutkaan tosta listasta, muuten kyllä hyviä aita. Olen luullut että oksat jotka tulee naapurin puolelle voi leikata rajaa myöten.


Aidan leikkaamiseksi naapuritontin puolelta on saatava naapurin suostumus. Ellei se ole mahdollista, on pensaat istutettava niin kauas rajasta , että myös . Ilman naapurin suostumusta voidaan rakentaa enintään m korkea aita , jos aidan etäisyys naapuritontin rajasta on suurempi kuin aidan korkeus, ja aita. Tonttien rajalle rakennettu aita saattaa aiheuttaa närää naapurien välillä. Pahimmillaan riita ratkeaa vain niin, että kumpikin osapuoli rakentaa . Pensaat voi istuttaa vapaasti kasvavaksi ja kukkivaksi aidanteeksi – tai aidaksi, joka pysyy. Aidan etäisyys kadun rajasta on vähintään cm.


Asiassa oli riidatonta, että tonttien välisellä raja -alueella sijaitseva pensasaita, jonka. Aita oli ilmoitettu istutettavan naapurin tontin puolelle. Pensaan poistoa vaatinut omakotitalon asukas vei kiistan. Vastaaja velvoitettiin teettämään aidan poistotyön alan ammattilaisen . Aita tai muuri katsotaan tontin sisäiseksi silloin, kun sen etäisyys.


Kuinka lähelle naapurin tontin rajaa saa aidan rakentaa ilman hänen suostumustaan? Vapaasti kasvavat aidanteet rajaavat ja suojaavat pihaa. Aidanteiksi käyvät periaatteessa kaikki lehtipensaat , mutta parhaimpia ovat . Rakennusjärjestyksessä on määrätty, että kiinteän aidan rakentaminen on luvanvarainen muualla. Jos aita rakennetaan oman tontin puolelle tontinrajan välittömään läheisyyteen.


Aitana käytettävät puut tai pensaat on kuitenkin istutettava. Kiinteistön alueella kasvavien puiden ja pensaiden hoito on kiinteistön omistajan vas- tuulla. Aita on tehtävä ja sijoitettava siten, että se sovel- tuu ympäristöön . Pensaista kasvaa kaunis, vihreä raja - aita. Se voi olla kevyt, matalien pensaiden piirtämä raja tai korkeampi seinämä, joka suojaa katseilta, pölyltä ja vaimentaa . Pieni puutarha: Marjakuusiaidan istuttaminen Koti Ja Puutarha, Pienet Puutarhat, Pensaat , Suojaukset .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit