Päätöksen moittimiseen vaaditaan oi- keudellinen . Korkeimmassa oikeudessa asiaa käsiteltäessä kysymys oli siitä, voitiinko Kennelliiton . Jäsenen erottamisesta päättää yhdistys kokouksessaan , jollei säännöissä ole toisin määrätty. Kirjalliseen päätökseen sovelletaan muuten, mitä yhdistyksen kokouksen pöytäkirjasta säädetään. Selvitystoimien moittiminen. Yhdistyslain §:ssä todetaan, että päätös on moitekanteesta riippumatta.
Mitätön päätös eroaa moitteenvaraisesta päätöksestä muun muassa siinä, että . Mahdollinen päätöksen moittiminen (eriävä mielipide tai vastalause) 14. Toimeenpaneva elin, joka toteuttaa yhdistyksen kokouksen päätöksiä. Moitteenvarainen päätös tulee voimaan, jos yhdistystä vastaan ei sen takia nosteta moitekannetta ja . Mitätön yhtiökokouksen päätös voi olla esimerkiksi sellainen, joka loukkaa.
Päätösvirhe yhdistyksen kokouksessa. Yhdistyksen varsinainen kokous pidetään säännöissä mainittuna. Ennen päätöksen tekemistä asianomaiselle jäsenelle on varattava tilaisuus selityksen antamiseen asiassa paitsi milloin erottamisen. Esteellisyys yhdistyksen kokouksessa ja edustajiston kokouksessa. Hallituksen esitys Eduskunnalle yhdistyslaiksi sekä eräiksi.
Siten yhdistyksen kokouksessa olleet henkilöt eivät tosiasiallisesti. Onko syntynyt päätös ”järjestämisvuorosta” mitätön tai mahdollisesti . Jäsenyhdistyksen perustaminen ja liittoon liittyminen. Liiton hallituksen päätöksellä edustajiston ylimääräiseen kokoukseen voi etäosallistua kokouksen. Jos yhdistyksen jäsen tai . Pysyvissä elimissä (esimerkiksi yhdistyksen hallituksessa) kokousten. Eriävällä mielipiteellä tarkoitetaan päätöksen moittimista suullisesti asian käsittelyn . Vain poikkeustapauksissa kokoukseen voidaan ottaa päätösasia esityslistan.
Edellisen kokouksen pöytäkirja. Yhdistys voi omalla päätöksellään luopua osasta itsemää-. Tämä mahdollistaa myös päätöksen moittimisen oikeudessa. Tältä osin arvioitavaksi tulee myös yhdistyksen hallituksen jäsenen erottaminen.
AVIn on oikeutettava yhdistyksen kokousta vaatinut yhdistyksen jäsen kutsumaan. Yhteisön kokouksen koollekutsumisen oikeuttamista koskevan päätöksen. Moiteoikeus koskee yhdistyksen kokouksen , valtuutettujen ja hallituksen päätöksiä. Oikeutta moitekanteen nostamiseen ei ole sillä, joka on . Kokouksen päätöksellä voidaan yhdistykseen kuulumattomalle henkilölle myöntää läsnäolo- sekä puheoikeus.
Rekisteröinti yhdistysrekisteriin – nimenkirjoitusoikeus tarkistetaan usein sieltä. Jäsenet käyttävät kokouksissa päätösvaltaa , myös sähköinen mahdollisuus. Yleisen kokouksen päätöksen moittiminen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.