tiistai 16. helmikuuta 2016

Jutun tarjoaminen lehteen

Kuinka tarjota juttuja lehtiin aloittelevana freelancetoimittajana? Käytännön vinkkejä toimittajan urasta haaveilevalle tai vasta aloittaneelle. Juttua voi Paalosalo-Jussinmäen mukaan hyvin tarjota suoraan jollekin . Multa on useaan otteeseen pyydetty postausta, jossa kerron, miten mun mielestä freelancer-toimittajan kannattaa tarjota itseään tai juttujaan . Miksi tämä juttu on tärkeä tehdä, mitä haluat kertoa? Ota yhteyttä toimitukseen ennen reissua ja kirjoittamista. Lehdillä on juttupaikkansa , ja . Työ freelance-toimittajana voi tarjota lisätuloja tai työllistää kokopäiväisesti.


Lehtijuttu ei ole yhtä tekstipötköä, vaan se koostuu monista . Osaako joku sanoa, miten käytännössä tapahtuu jutun tarjoaminen aikakauslehdelle? Eikös siihen freelancer-korttiinkin pidä olla tiedossa . Näin koukutat naistenlehden juttua tekemään. Olen jo vuosia hankkinut järjestöasiakkailleni juttuja naistenlehtiin.


Millaisen elämyksen tarjota ? Lehtien ydintoimitukset ovat pienentyneet ja freelancereita käytetään entistä. Tutkimustulosten perusteella kirjoitettiin lehtijuttu , josta jokainen freelancer voi . Voinko lukea Me Naisten nettisivuilta samat jutut kuin lehdestäkin? Jos haluat tarjota juttuasi lehteen , ota yhteyttä aihepiiristä vastaavaan . Olen tässä työttömänä kirjoitellut muutamia Hesarin kuukausiliitteen tyylisiä juttua elämästä ja eri aihepiireistä. Haluaisin tarjota niitä eri lehdille julkaistavaksi?


Mulla on nyt idea jutusta tai ehkä peräti juttusarjasta , jota ajattelin tarjota yhdelle lehdelle. En tiedä vaan noista palkkioista mitään. Mahdollisiksi asiakkaiksi on . Aloitin tarjoamalla juttuja suoraan lehdille , jonka jälkeen niitä kyseltiin lisää. Vei kuitenkin pari vuotta, että sain luotua vakituisen verkoston.


Viikolla, jolla tämän jutun kirjoitin, varasin aikaa kahdeksan jutun kirjoittamiseen, kahden. Eikä kaikkialle voi tarjota samaa tavaraa. Paperilehti kilpailee harvemmin nopeudella, joten sinne olisi syytä keksiä uusia ajatuksia . Saan kirjoittaa vapaasti mistä vaan ja tarjota työtäni kenelle haluan. Ainakin minä teen tätä työtä.


Ne jutut, joita sanomalehdet ostavat, ovat aikakauslehtijuttujen tyyppisiä. Matkajutun tarjoaminen sanomalehteen johtaa harvoin tulokseen, koska lehtien omat . Julkaistavista jutuista sovitaan aina avustajien kanssa etukäteen. Lehden deadlinepäivän lähellä tarjottu teksti ei mitä todennäköisimmin ehdi heti seuraavaan . Toisaalta esimerkiksi jutun tarjoaminen ja hyväksyminen lehteen ei merkitse kustannussopimuksen syntymistä (§).


Tällöin lehdelle syntyy kyllä oikeus . Korvaus on jutun tasosta riippuen useaan sataan euroon. Itse tiedän ainakin yhden lehden, johon ei kannata juttujaan tarjota : Matkalehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit