torstai 26. lokakuuta 2017

Eu ajokortti

Eu ajokortti

Jos sinulla on jonkin EU -maan myöntämä ajokortti , se tunnustetaan . Jos ajokorttisi katoaa tai varastetaan, miten voit todistaa, että sinulla oli ajokortti kotimaassasi? Sitä käytetään yhdessä kansallisen ajokortin kanssa. Ajokortti on luottokortin kokoinen.


Eu ajokortti

Kansainvälinen ajokortti yksin ei oikeuta kuljettamaan ajoneuvoa. EU - ja ETA-maissa voit ajaa pelkällä . EU -mallin mukainen ajokortti hyväksytään. Tilaa uusi ajokortti kadonneen, tuhoutuneen, rikkoutuneen tai anastetun.


Vanhan ajokortin voi vapaasti vaihtaa EU-korttiin tämän vuoden loppuun asti. Ensi vuoden alusta luottokorttikokoisen EU - ajokortin saa vain, jos . Mikä kansainvälinen ajokortti oikein on ja missä sitä tarvitaan? EU -maissa pärjäät tavallisella suomalaisella ajokortilla. Aiotko vuokrata loma-auton ulkomailla?


Eu ajokortti

Silloin olisi hyötyä uudesta EU - ajokortista , jossa näkyy ajokortin myöntämispäivä. Jotkut vuokraamot haluavat nähdä, . Tieliikenteessä ajoneuvon kuljettajalla tulee olla ajoneuvon luokkaa vastaava ajo-oikeus, jonka osoituksena on ajokortti. EU - tai ETA-valtiossa myönnetty ajokortti oikeuttaa kuljettamaan Suomessa ajokorttiin merkittyjen ajoneuvoluokkien mukaisia ajoneuvoja niin kauan kuin . Ajovarma toimii Traficomin sopimuskumppanina ja ottaa vastaan ajokortteihin liittyvät lupahakemukset palvelupisteissään. Varaa aika etukäteen valitsemalla . Uuden lainsäädännön soveltaminen alkaa koko EU :n alueella 25. Matkustajalla tulee olla mukana virallinen matkustusasiakirja.


Tarkista tarvitsetko passin vai riittääkö EU - ajokortti tai kuvallinen henkilökortti. Kela-kortti tai ajokortti. Voimassa oleva ajokortti oikeuttaa ajamiseen kaksi vuotta maahan . Uusien ja uusittavien ajokorttien ulkonäkö muuttuu meillä ensi vuodesta.


Eu ajokortti

Kaksoiskappale voidaan kuitenkin kohdassa säädetystä poiketen antaa, jos ajokortin haltijan vakinainen asuinpaikka on muussa kuin EU - tai ETA-valtiossa. Suomalainen ajokortti on yhteneväinen muiden EU -maiden korttien ja EU - ajokorttisäädösten kanssa. Uutta korttia voi käyttää myös ulkomailla . EU -alueella ajokorttia haetaan aina asuinmaassa. Britanniassa asianomainen viranomainen on Driver and Vehicle Licensing Agency (DVLA). Suomi liittyi viime kuussa EU :n laajuiseen Resper-ajokorttiverkostoon, joka yhdistää jäsenvaltioiden maakohtaiset ajokorttirekisterit.


Eu ajokortti

Suomessa asuvien brittiajokorttien haltijoiden kannattaa harkita ajokortin vaihtoa suomalaiseen ajokorttiin jo ennen UK:n mahdollista EU -eroa. Minulla on luottokorttimallinen Eu ajokortti ilmeisestikin n. On nykyisin olemassa kuvallinen henkilökortti. Suurella osalla suomalaisista on käytössä EU - ajokortti , jolla voi ajaa Espanjassa turistina. Mutta jos on residentti, eli asuu Espanjassa vakituisesti, suomalainen . EU :n laajuiseen ajokorttiverkostoon liittyminen on helpottanut ulkomaisten ajokorttien vaihtoon liittyvien väärinkäytösten selvittelyä, tiedotti .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit