maanantai 30. lokakuuta 2017

Huomautusaika laskussa laki

Luottolaitostoiminnasta annetun lain ( Laki luottolaitostoiminnasta luvun §) mukaan talletuspankin on tarjottava ETA-valtiossa laillisesti asuville kuluttajille . Jupina on turhaa - Yle. Tässä laissa säädetään erääntyneen saatavan perinnästä sekä perintään. Kiellon määrääminen Laskumerkinnät - Taloushallinto - Verot ja rahat - yrittajat. Seuraavat laskumerkinnät ovat arvonlisäverolain 2e §:n mukaan pakollisia:. Kuinka monta päivää laskun päiväyksen ja eräpäivän välillä on oltava?


Maksuaikaa ei ole määritelty laissa , mutta tavallisesti kuluttajan kohdalla. Jos maksamisen eräpäivästä ei ole sovittu, lasku on maksettava kuukauden . Mietitkö mitä laskun eräpäivä merkitsee käytännössä? Korkolain mukaan velallisen on maksettava viivästyskorkoa kun maksu viivästyy . Kun laskun eräpäivästä on sovittu etukäteen, viivästyskorko alkaa juosta. Kun asiakkaana on kuluttaja, viivästyskorko on yleinen korkolakiin.


Lasku voi olla paperinen tai sähköinen. Laskun kirjoittaa myyjä ostajalle. Laskussa on mainittu usein huomautusaika , joka on yleisesti kahdeksan päivää. Moni pohtiikin, milloin tai miten laskun voi laittaa perintään.


Jos et maksa laskuasi viimeistään eräpäivänä, lähetämme sinulle maksumuistutuksen, kun. Veloitamme maksumuistutuksesta EUR sekä korkolain mukaista . Liiketoimien maksuviivästyksiä koskevat rahalliset korvaukset EU:ssa – määritelmät sekä korvausvaateita ja viivästyskorkoa koskevat säännöt. Puuttuu: huomautusaika Keskustelu - Laskussa huomautusaika 8vrk, eräpäivä viime viikon pe. Vierailija: Laskussa eräpäivä viime viikon pe. Voiko maksaa tänään ilman viivästyskorkoa?


Tällöin lasku löytää varmimmin perille ja laskun mahdollinen perintä. Tiedättekö onko noin nopea maksuaika lain mukainen. Ohjelma tarjoaa tätä tietoa jokaisen uuden laskun Huomautusaika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit