keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Luonnonriskit

Luonnonriskit

GE Maailma muutoksessa -kurssin aihealue luonnonriskit opiskellaan yksilöllisen oppimisen opetusmallilla. Yksilöllisen oppimisen opetusmallissa oppiminen . Hurrikaani heikkeni rantauduttuaan takaisin trooppiseksi myrskyksi. The New York Timesin mukaan suurimmaksi uhaksi näyttivätkin muodostuvan tuulen sijasta . Maasto on lähipäivinä hyvin kuivaa erityisesti maan länsiosassa sekä Pohjois- Pohjanmaan länsiosassa ja Länsi-Lapissa. Hyönteinen kuminankukassa. Luonnon järjestelmään liittyvät keskeiset globaalit riskialueet , riskien ennakointi ja niihin varautuminen.


Luonnonriskit

Luonnonhasardien aiheuttajana on luonto itse ja ne syntyvät äkillisesti. Useimpia niistä ei voida estää, mutta . Riskit voidaan jakaa kolmeen ryhmään: luonnon toimintaan liittyviin riskeihin, ihmisen ja luonnon riippuvuussuhteeseen liittyviin riskeihin . MTVuutiset aiheesta Maanjäristykset. Voimakkain myrsky melkein vuoteen – Michael murjoo Yhdysvaltojen kaakkoisia osavaltioita, ainakin kaksi ihmistä kuollut . Filippiinejä koettelee vuosittain noin taifuunia.


Muita uhkia ovat maanvyörymät , tulvat, tulivuorenpurkaukset ja maanjäristykset. Punainen Risti auttaa . Työryhmä: Taito Vainio, puheenjohtaja ja sihteeri. Marko Lavikkala, varajäsen Jussi Hyysalo, VNK. Rita Linna, varajäsen Jari Grön, LVM.


Luonnonriskit

Pääkaupunkiseudun tiestö on päällystettyä. Islannin ympäri kulkeva valtatie on lähes kokonaan päällystetty, vaikkakin erinäisiä vaurioita ja kuoppia. Meksikossa luonnonkatastrofien uhka on läsnä joka päivä. Kiinnostus tutkimusaiheeseen kumpuaa sii- tä, että luonnonmullistukset tuntuvat viime vuosi.


Portugali sijaitsee seismisesti aktiivisella alueella, jossa maanjäristykset sekä mantereella että saarilla ovat mahdollisia. Maan pinnan värähtely Portugalissa on . Rankat sateet ja tulvat ovat vaatineet lukuisia kuolonuhreja ja moni on menettänyt kotinsa. Heikko infrastruktuuri lisää jokavuotisen . Tulviin voidaan varautua tulvariskien hallintatoimilla. Tulviin ja niiden aiheuttamiin vahinkoihin voidaan varautua ennakkoon tulvariskien arviointi- ja .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit