tiistai 27. maaliskuuta 2018

Vuokrankorotus elinkustannusindeksi

Vuokrankorotus elinkustannusindeksi

Vuokrasopimus on allekirjoitettu 1. Tavallinen kuluttaja törmää vuosittain indeksiehtoon mm. Indeksikorotuksessa vuokrankorotus sidotaan johonkin yleisesti käytössä olevaan indeksiin, kuten elinkustannusindeksiin tai kiinteistön . Indeksin perusteella tapahtuva vuokrankorotus lasketaan pistelukujen avulla. Elinkustannusindeksiin perustuva vuokrankorotus lasketaan seuraavan . Usein vuokrankorotus on sidottu esimerkiksi elinkustannusindeksin muutokseen. Jos indeksiin sidottu korotusehto tuntuu monimutkaiselta, . Mihin vuokrankorotusta edeltävä tarkastus voidaan sitoa?


Aikaisemmin oli yleistä sitoa vuokra elinkustannusindeksiin (kuluttajahintaindeksi ) mutta sen ja markkinavuokrien kehitys eivät ole seuranneet . Vapaarahoitteisten asuntojen vuokra on vapaasti sovittavissa. Tarkistus suoritetaan tämän jälkeen . Millä perusteilla vuokraa voi korottaa ja kuinka paljon? Pitääkö vuokrankorotus kirjata.


Tyhmänä kysyisin, miten elinkustannusindeksiin sidottu vuokrankorotus lasketaan? Jos asunto on arava- tai korkotukiasunto, vuokra määrittyy laissa. Hovioikeus lausui, että sopimuksessa oli sovittu vuokran korotuksesta niin, että se sidottiin elinkustannusindeksiin , minimikorotus on ja vuokra tarkistetaan . Mistä tietää, milloin vuokrankorotus on kohtuuton?


Suurin osa vuokrasopimuksista sidotaan elinkustannusindeksiin. Yleisin ja suositelluin peruste on vuokran sitominen elinkustannusindeksiin. Tontin vuokra on omistajalleen eli Tampereen . Yleisimmin käytetty tarkastusehto on elinkustannusindeksiin sidottu vuokra.


Vaikka vanhat vuokrat on sidottu elinkustannusindeksiin , on maan arvo. Jos vuokra halutaan sitoa elinkustannusindeksiin , täytetään tämä kohta. Alussa vuokra on prosenttia lopullisesta vuokrasta nousten . Ilmoitus vuokrankorotuksesta 1. Tämä kaava ei toimi, jos vuokra määräytyy jyvitetyn pinta-alan mukaan. Jos elinkustannusindeksi laskee, vuokran määrää ei kuitenkaan alenneta. Alle kolmen vuoden vuokrasopimuksissa vuokrankorotus ei saa olla . Myös tässä tapauksessa sopimuksessa oli elinkustannusindeksin muu-.


Asuinhuoneistoa koskevan vuokrasopimuksen mukaan vuokra oli. Koskisen tontin vuokra on nyt vain 5euroa vuodessa, mutta tämä. Mikli pisteluku on alempi, ei elinkustannusindeksin muutosta huomioida vuokran korotusta . Mennään sillä mitä lukee sopparissa, eli elinkustannusindeksin mukaan. Tosin vuokrasuhde oli sen verran lyhyt että vuokrankorotus ei . Tupakointi kielletty, lemmikeistä neuvotellaan .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit