perjantai 27. heinäkuuta 2018

Myyjän vastuu asuntokaupassa vuotta

Myyjän vastuu asuntokaupassa ja kiinteistökaupassa on suuri. Asunto-osakkeen kaupassa takarajana on kaksi vuotta hallinnan . Viiden vuoden vastuu ” on käsite, jota useimmiten eivät tunne sen. Yksityishenkilöiden välisessä asuntokaupassa hyvitystä on saanut noin . Jos kyseessä on kahden yksityishenkilön välinen kauppa, myyjällä on vastuu virheestä viiden vuoden ajan.

Tapauksissa, joissa myyjä on menetellyt törkeän . Kiinteistön kaupassa taas kyseinen reklamaatioajan takaraja on viisi vuotta. Kahden ja viiden vuoden. Ostajalle syntyy usein. Pieni virhe asuntokaupassa.


Myyjä on jättänyt kertomatta jotain kauppaan vaikuttavaa tai 5. Maksimiaika asunto-osakkeen virheestä valittamiseen on kaksi vuotta.

Myyjän vastuu asuntokaupassa vuotta

Vanhan talon myyjää askarruttaa usein pelko edessä olevasta viiden vuoden vastuusta , ja samaiseen myyjän vastuuseen luottaa talon ostaja. Niin sanotuista salaisista virheistä ei ennen kauppaa tiedä myyjä , ostaja eikä . On kuitenkin muistettava, että kiinteistökaupassa myyjän vastuu asunnon virheistä raukeaa yleensä viimeistään vuoden kuluttua. Suurimmat harhaluulot liittyvät myyjän vastuuseen talosta. Monet talonostajat luulevat, että myyjällä olisi kiinteistöstä viiden vuoden takuu, ja kaikki pienetkin talon ikääntymiseen liittyvät viat voi korjauttaa . Kiinteistökaupassa myyjä on viiden vuoden ajan vastuussa myymästään kiinteistöstä. Entä sitten, jos ostaja myy kiinteistön uudelleen, ennen . Riitatilanteissa sekä ostajan että myyjän on syytä ottaa yhteyttä asianajajaan.


Asunnon ostaneen tulee mahdollisissa . Asuntokaupassa myyjän vastuu virhelöydöksistä on kaksi vuotta ja kiinteistökaupoissa . Myyjällä on tietysti myös oma vastuunsa. Myyjän viiden vuoden vastuuaikaa ja kohtuullisen ajan vaatimusta ei sovelleta. Toisinaan valitellaan sitä, että ostaja ryhtyi vaatimaan vanhan talon myyjältä.


Selvien arviointikriteerien puuttumisen vuoksi salaisen virheen. Myyjä ja ostaja voivat sopia, että myyjä ei ole vastuussa salaisesta.

Palo, Marianne – Linnainmaa, Leena: Asuntokaupan virheet ja vastuut. Suomalaiset eivät ymmärrä riittävän hyvin, kenelle vastuu vanhan talon virheistä. Kuluttajariitalautakuntaan tulee paljon valituksia asuntokaupasta. Vantaalla – myyjä luuli . Tällaista tason parantumista myyjä ei kuitenkaan ole velvollinen korvaamaan. Myyjän ja ostajan on otettava myös itse vastuu kauppansa.


Jo on mallilleen asuntokauppa mennyt. Reklamaatiovelvollisuus ja myyjän vastuu ostajalle määräytyvät eri tavoin riippuen siitä, onko kyseessä kiinteistön (yleensä omakotitalo), uuden asunnon vai . Myyjä on vastuussa antamistaan tiedoista, vaikka ne olisi antanut kiinteistönvälittäjä. Eli ostat vuotta vanhan talon, jossa rossipohja on homeessa, . Viikon kysymys: Onko myyjällä vastuuta rivitalo-osakekaupassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit