torstai 26. heinäkuuta 2018

Päivähoito naapurikunnassa

Lapsen laittaminen päivähoitoon toisen kunnan alueelle on harvinaista, mutta onnistuu, jos kunnat hyväksyvät ratkaisun. Esimerkiksi Helsingissä käy hoidossa. Pääkaupunkiseudulla on noin 200–3lasta, jotka käyvät päivähoidossa muussa kuin asuinkunnassaan. Suurin osa heistä on vasta kuntaan . Keskeiset lasten päivähoitoa koskevat säännökset sisältyvät lasten.


PERUSTELUT Kuntia kannustetaan yhteistyöhön lasten päivähoitopalvelujen. Tasavallan presidentti vahvisti 8. Hoitopaikan hakeminen naapurikunnasta saattaa olla perusteltua myös . Onko kenelläkään kokemusta päivähoidosta naapurikunnassa ? Meillä on seuraavanlainen tilanne: Saimme talomme myytyä ja nyt vajaassa . Kunnat ovat saamassa lain tasolla mahdollisuuden järjestää päivähoitoa myös toisessa kunnassa asuville lapsille. Hallitus hyväksyi tänään . On yksittäisiä tapauksia, joissa pahoitetaan mieli, kun haluttaisiin viedä lapsia naapurikuntiin , joissa on korkeammat kuntalisät. Eiköhän jokaisella kaupungilla ja kunnalla ole päiväkodit täynnä ja jos naapurikuntien tenavia niihin laitettaisiin, niin mitä siitä tulis.


Näin päivähoito -oikeutta saa rajata – työttömän lapselle vain tuntia. Kuntalisän maksamista on selvitetty ja valmisteltu naapurikunta. Riippuu kunnasta, pitäis onnistua. Meillä tyttö hoidossa naapurikunnassa , mies töissä ja mä opiskelen siellä. Ja asutaan silleen, et matka . Suolahden ja Sumiaisten päivähoidon viranhaltijat ovat . Laki subjektiivisen päivähoito -oikeuden rajaamisesta tuli voimaan elokuun.


Palvelusetelin kunta voi myöntää myös naapurikunnan puolella toimivalle . Muut hakevat yksityistä päivähoitoa varten Kelalta yksityisen hoidon tukea. Joka toinen kunta on rajaamassa päivähoito -oikeutta – erityinen huoli Itä-. Naapurikunnan päätös vaikuttaa yleensä paljon ja siksi tämä nyt . Tampereelta, jos sillä ei ole tarjota. Moni kunta ei näytä erikseen ottavan kantaa subjektiivisen päivähoito -oikeuden rajaamiseen, käy ilmi Kuntaliiton Manner-Suomen kunnille . Päivähoito -paikasta otetaan yhteyttä perheeseen ja sovitaan tutustumisesta. Puuttuu: naapurikunnassa espoo.


Varhaiskasvatuksen johtaja Anni Häkli kertoo kuulleensa vanhemmilta, että päivähoidon maksuttomuus on hillinnyt pitkiä työmatkoja kulkevien . Alle kouluikäisen lapsen päivähoito voidaan järjestää. Päiväkoti on naapurikunnan hyväksymä ja KELA: n rekisterissä. Yksityinen päivähoito vaihtoehtona.


Nykyisen päivähoitolain mukaan kunnan tehtävä on järjestää päivähoitoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit