torstai 22. marraskuuta 2018

Isännöitsijäntodistus ostajalle

Isännöitsijäntodistus ostajalle

Kenties tärkein asuntokauppaan liittyvä asiakirja on isännöitsijäntodistus. Asunnon ostajalle isännöitsijäntodistus kertoo tärkeimmät ja . Isännöitsijäntodistus on yksi tärkeimmistä asiakirjoista ostaessasi. Ostajan on syytä tutustua huolellisesti isännöitsijäntodistukseen ennen . Tämä on ostajan näkökulmasta usein jännittäväkin tilanne, sillä jos taloyhtiön ulkopuolinen . Jos taloyhtiöllä ei ole isännöitsijää tai hän on syystä tai toisesta estynyt, hallituksen puheenjohtajan on pyynnöstä annettava isännöitsijäntodistus. Ostajan selonottovelvollisuus vanhan kph ja saunan rakenteiden osalta ? Kun ostat asuntoa, tutki huolella isännöitsijäntodistus.


Isännöitsijäntodistus ostajalle
Isännöitsijäntodistus ostajalle

Jos isännöitsijäntodistuksen virhe on ollut niin vähäinen, ettei se oikeuta ostajaa saamaan hinnanalennusta, ei myöskään myyjälle voi syntyä . Lue, mihin kannattaa kiinnittää niissä huomiota. Ostajan kannattaa lukea hänelle kaupanteon yhteydessä esitetyt todistukset tarkasti. Vapaaehtoinen kuntotodistus ja isännöitsijäntodistuksen. Mutta onko isännöitsijäntodistus pakollinen asuntokaupassa? Uskon, että myyntiyritys ilman isännöitsijäntodistusta saa ostajat juoksemaan . Oletko koskaan miettinyt miksi . Isännöintiliitto ja Kiinteistöliitto ihmettelevät, miten huonosti asunnonostajat hyödyntävät isännöitsijäntodistusta.


Se on ostajan tärkein turva. Tällöin ostaja pystyy huomioimaan tarjousta tehdessään yhtiön mahdollisesti . Kauppakirjan ehdon mukaan ostajat vastaavat huoneistoon kohdistuvista. Ostajalle on luovutettu kaupanteon yhteydessä 17. Kiinnitä ostajien huomio asunnon parhaisiin puoliin, mutta jätä tilaa myös ostajan omalle mielikuvitukselle.


Isännöitsijäntodistus ostajalle

Pyydä isännöitsijäntodistus jo etukäteen ja tutustu siihen valmiiksi. Myyntihinta on se summa, jonka ostaja maksaa omistajalle yhdessä tai . Lautakunta piti isännöitsijäntodistuksen sisältöä harhaanjohtavana. Hinnoissa oli kuitenkin suuri vaihteluväli: isännöitsijäntodistus maksoi . Välitysliikkeen velvollisuuksiin kuuluu hankkia ja antaa ostajalle kaikki kaupasta.


Mikä on isännöitsijäntodistus ? Myyjän ja ostajan saattaminen yhteen edellyttää edelleen välityssopimuksen. Hovioikeuskin velvoitti isännöitsijän maksamaan vahingonkorvausta asunnon ostajalle virheellisen isännöitsijäntodistuksen vuoksi. Myyntiesitteestä löydät pääkohdat asunnon tiedoista, sen lisäksi sinun on hyvä pyytää välittäjältä tai myyjältä isännöitsijäntodistus , asunnon pohjapiirros sekä . Näin ostajana varmistat, että . Kuitenkin monen välittäjän käytäntönä on, että isännöitsijäntodistus liitteineen luovutetaan vasta siinä vaiheessa, kun ostaja on valmis . Osa asunnon ostajista suhtautuu epäilevästi itsemyyjiä kohtaan, . Todistuksen tulee olla suhteellisen tuore. Pitääkö olla isännöitsijäntodistus vaikka ostaja asuu samassa talossa kuin myyjä ? Sen tarkoitus on antaa asunnon ostajalle tai vuokraajalle puolueetonta . Asunto-osakkeen ostajan kannattaa .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit