torstai 29. marraskuuta 2018

Luentopalkkion maksaminen

Verottajan näkökulmasta työstä maksettu korvaus on joko palkkaa tai. Työstä maksettu korvaus on useimmiten joko palkkaa tai työkorvausta. Tällainen seikka on esim. Kokouspalkkioita maksetaan yleensä luottamustoimissa työskenteleville. Jos luentopalkkio maksetaan muulle kuin . Keskusteluun osallistujille maksetaan oheinen palkkio, ellei kirjallisesti ole toisin sovittu, ohjelman keskusteluosan pituuden mukaan jaettuna keskustelijoiden . Luentopalkkio sisältää luennon valmistamiseen ja pitämiseen . Työnantajan on toimitettava palkasta ennakonpidätys ja maksettava.


Työn suorittajalle maksetaan korvaus työstä, mutta työtä ei itse johdeta, työkaluja ei tarjota, eikä työn tekemisen aikaan tai paikkaan oteta kantaa. Kiinteistötulosta kunnalle ja seurakunnalle maksettava vero lasketaan 1. Kyseinen veroprosentti vahvistetaan jokaiselle . Palkka on maksettava palkanmaksukauden viimeisenä päivänä, jollei toisin sovita. Eräissä tapauksissa luentopalkkiot ovat viranomaisten ennalta vahvistamia . Kouluttajan luento- ja opetuspalkkio maksetaan koulutustilaisuuden ohjelman ajankäytön mukaisesti, jolloin oppitunnin kesto on 30–min. Usein se on sama kuin työntekijän ennakonpidätyksen alainen bruttopalkka.


Perityn lähdeveron maksaminen. Jokainen yli 17-vuotias ja alle 65-vuotias työntekijä on työttömyysvakuutusmaksuvelvollinen. Vuosilomakorvaus maksetaan erikseen maksatuksen yhteydessä voimassa.


Korvausta tehdystä matkasta maksetaan seuraavien periaatteiden. Koulutustilaisuuksien luennoitsijoille maksetaan yleisten suositusten mukainen luentopalkkio. Palkan ja palkkion maksaminen. Lue lisää maksamisesta Palkka.


Yhdistyksissä maksetaan toimijoille usein verovapaita korvauksia kuten päivärahoja,. TyEL-maksu näkyy Palkka. Vaikka palkkaan soveltuisi kuuden kuukauden sääntö, työntekijän on maksettava Suomeen palkasta vakuutetun sairausvakuutusmaksu, jos työntekijä kuuluu . Puuttuu: luentopalkkion Vastike työstä on eläkkeen perusteena olevaa työansiota.


Eläkkeen perusteena olevaa työansiota on korvauksena työstä maksettu. Palkka maksetaan päiväkirjamerkin- töjen pohjalta. Duodecim-seura ei osallistu luennoitsijoiden eikä muiden kulujen maksamiseen.


Alkuperäiset tositteet on liitettävä matkalaskuun. Jos pienryhmän koulutus on tarkoitettu kaikille SGY:n jäsenille, maksetaan luennoitsijoille luentopalkkio SGY: n . Pääsääntöisesti maksu peritään kaikista tilatuista luennoista. Erityisestä syystä luentopalkkio voi- daan jättää perimättä. LUENTOPALKKION MAKSUMÄÄRÄYSLOMAKE. Maksetaan palkkiota euroa.


Farmasian laitos, Itä-Suomen yliopisto. Palkkion saajalle maksetaan lomakorvaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit