keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Siunaustilaisuus pohja

Siunaustilaisuus on luonteeltaan lyhyt jumalanpalvelus. Hautaan siunaaminen eli siunaustilaisuus voidaan toimittaa kirkossa, siunauskappelissa tai haudalla. Tilaisuus suunnitellaan läheisten toiveiden mukaisesti.


Kristillisen uskon pohjalta toteutettavissa hautajaisissa on surun ja ikävän. Seurakunnan kirkkoherranvirastossa asioidaan, kun siunaustilaisuus halutaan. Keittotaito - ruoanvalmistuksen opas. Näin annetaan omaisille rauha siunaustilaisuudessa.


Mahdolliset puheet pidetään vasta muistotilaisuudessa. Kappelissa ja kirkossa vainajan . Lisäksi autamme adressien ja . Taskuliina taitellaan vaakatasoon näkyen hiukan taskusta koko taskun leveydeltä. Tee taitos niin, että liina osuu taskun pohjaan.


Kukaties ihmisten hautajaiset ovat enkelten häät. Omaisille on tärkeää, että kanssaihmiset osallistuvat tapahtumaan ja osoittavat myötätuntoa. Käydyn keskustelun pohjalta pappi laatii vainajalle sopivan puheen.


Voit aloittaa ennakkojärjestelyt jo heti suru-uutisen tavoitettua sinut. Huomioithan kuitenkin, että hautaus voidaan toimittaa vasta kun hautauslupa on saatu. Kirkossa tai siunauskappelissa kukkatervehdykset lasketaan joko siunaustoimituksen aluksi tai lopuksi. Jos hautajaisiin on painettu käsiohjelma, siinä yleensä.


Hautamuistomerkkisuunnitelman pohja. Arkku on siunaustilaisuuden ajan kappelissa. Haastattelun ja aiheeseen liittyvän kirjallisuuden pohjalta käsitellään. Jumalanpalveluksena hautajaisten siunaustilaisuus on seurakunnan yhteinen juhla. Osassa seurakuntia on siirrytty käytäntöön, että seurakunta ei enää säilytä kukkia kylmätiloissaan siunaustilaisuuden jälkeen.


Kukkalaitteita ei enää tilata, koska niitä ei toivota tuhkaushautauksiin. Siunaus - ja muistotilaisuus järjestetään, jotta ystävät ja tuttavat voivat kokoontua kunnioittamaan omaisten surua ja muistelemaan edesmenneen elämää. Vainajan säilytyshuone on Tornion hautausmaan pohjoispäässä Pohjan stadionia vastapäätä, Vapaudenkadun ja yhdystien . SIUNAUSTILAISUUDEN KULKU. Keskustelun pohjana on Kirkkojärjestyksen säännös: ”Kirkkoon kuulumaton henkilö voidaan siunata . Useista hautaustoimistoista saa myös valmiita pohjia , joiden avulla . Hautajaiset, hautajaisjärjestelyt, siunaustilaisuus. Mikäli siunaustilaisuuteen halutaan tiettyä kukkaa, omaiset tilaavat omalla.


Arkku lasketaan hitaasti ja tasaisesti kunnes se on tukevasti haudan pohjalla. Käymme tapaamisessa läpi asioita, jonka pohjalta ilmenee seikat, jotka tulee huomioida. Etukäteen ei siis mukana tarvitse olla mitään. Kuitenkin jos tiedossa on . Jotta muistolehdon yleisilme pysyisi siistinä, siunaustilaisuuden kukkalaitteiden vienti sinne on kielletty. Leikkokukkia varten muistolehdossa on maljakoita.


Perukirjan voi tehdä itse valmiille netistä saatavalle pohjalle. Siinäkin säästää satoja euroja. Ilmaiseksi ei hautajaisia järjestetä, vaikka miten .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit