torstai 24. syyskuuta 2015

Vaativa lääkinnällinen kuntoutus laki

Vaativa lääkinnällinen kuntoutus laki
Vaativa lääkinnällinen kuntoutus laki

Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen tarpeen arviossa otetaan . Työtapaturma- ja ammattitautilain ja liikennevakuutuslain mukainen kuntoutus. Terveydenhuollon kuntoutusvastuu. Kuntien velvollisuutena on järjestää asukkaidensa lääkinnällisen kuntoutuksen palvelut osana kansanterveyslaissa ja . Kela on kilpailuttanut vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluita keväällä ja antanut.


Tässä Kuntainfossa kerrotaan lain keskeisimmät muutokset. Vaativa lääkinnällinen kuntoutus perustuu lakiin. Lääkinnällistä kuntoutusta saavat terveyskeskusten, sairaaloiden ja . ICF ja vaativa lääkinnällinen kuntoutus.


Kela korvaa vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta sekä kustantaa harkinnanvaraisesti muuta. Kuntoutusta voi hakea myös tapaturma- ja ammattitautilain , . Kelan järjestämä vaativa lääkinnällinen kuntoutus. Uusi laki tulee voimaan 1. Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus ja ammatillinen harkinta.


Kuntoutuksesta kiinnostuneet lääkärit ja kuntoutuksen parissa . Siirry kohtaan Lakiperusta - Yleinen vastuu lääkinnälliseen kuntoutuksen toteuttamisesta on kunnallisella terveydenhuoltojärjestelmällä. Vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta järjestetään arjen toiminnoista suoriutumista ja osallistumista varten. Kela järjestää vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta ja korvaa siitä aiheutuneita kustannuksia.


Sosiaalihuoltolaissa säädetään sosiaalisesta kuntoutuksesta, jolla . Kunnat järjestävät lääkinnällistä kuntoutusta esimerkiksi terveyskeskuksissa ja sairaaloissa. Kysy lisää vaativasta lääkinnällisestä kuntoutuksesta Kelasta. Kansaneläkelaitoksesta annetun lain §:n mukaan Kelan toimintaa . Lain mukaan kunnan on järjestettävä sairaanhoidon lääkinnällinen. Viime vuonna Kela hylkäsi vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yli 11 . SHL:ssa ei nimenomaista kuntoutussuunnitelmaa, mutta lain §: ssä. Kuntoutuja tai hänen kuntoutustoimenpiteitä vaativa tilanteensa siirtyy tällöin.


Vaativa lääkinnällinen kuntoutus laki
Vaativa lääkinnällinen kuntoutus laki

Sen nykyinen nimi on vaativa lääkinnällinen kuntoutus. Lainmuutoksen jälkeen myös vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaiden Kelan korvaamia . Samalla myös kuntoutuksen nimi muuttui vaativaksi lääkinnälliseksi kuntoutukseksi. Invalidiliitto ja Neuroliitto lähettivät Kelalle kirjeen 7. Kenellä on järjestämisvastuu? Vaikeavammaisten lääkinnällisen kuntoutuksen nimi ehdotetaan muutettavaksi vaativaksi lääkinnälliseksi kuntoutukseksi.


Lakimuutoksen vaikutuksesta myös kuntoutuksen sisältö uudistuu ja sen nimi muuttuu vaativaksi lääkinnälliseksi kuntoutukseksi. Tavoitteena on, että myös . Lakiuudistuksen jälkeen kuntoutus voi jatkua, jos sille on tarvetta, vaikka. Kuntoutujalle (tai hankitun kuntopalvelun tuottajalle) korvataan kuntoutuksesta . Laissa määritelty “ perustellusti tarpeen” -lause tulkitaan Kelassa useimmiten . Kelan kilpailutus, joka koskee vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen. Valittajat pitävät hankintalain 1§:n vastaisena sitä, että kilpailutuksen .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit