maanantai 27. kesäkuuta 2016

Koeaika määräaikainen työsopimus

Koeaika määräaikainen työsopimus

Näin ollen ei ole mahdollista, että koeaika kestäisi koko määräaikaisen työsuhteen ajan. Kuuden kuukauden pituisen koeajan käyttäminen on mahdollista vain . Koeajasta on nimenomaisesti sovittava. Määräaikainen työsopimus ei ole koeaika.


Koeaika määräaikainen työsopimus
Koeaika määräaikainen työsopimus

Vuotta lyhyemmissä määräaikaisissa virka- ja työsuhteissa koeaika voi olla enintään puolet virka- tai työsuhteen kestosta. Jos olet työsuhteessa, koeajasta sovitaan työsopimuksessa. Työsuhteen alkuun voidaan sopia enintään kuukauden mittainen koeaika , . Silloinkaan se ei kuitenkaan saa olla enempää kuin . Onko kolmas peräkkäinen määräaikainen työsopimus jo liikaa?


Tällöin koeaika saadaan sopia enintään kuudeksi kuukaudeksi. Kahdeksaa kuukautta lyhyemmässä määräaikaisessa työsopimuksessa koeaika saa kuitenkin . Voiko määräaikaisen työsuhteen irtisanoa? Tämän vuoksi koeaikana työsuhde voidaan purkaa ilman irtisanomisaikaa ja . Esimerkiksi kuuden kuukauden . Siten lähtökohtaisesti työntekijä ei voi irtisanoa määräaikaista työsopimusta. Huomaa, että työsopimuksen purkaminen koeaikana tai koeajan. Koeaika pitää aina erikseen sopia, . Nykylainsäädännön mukaan koeaika voi kestää enintään kuusi kuukautta.


Koeaika määräaikainen työsopimus

Jos työnantajan aloitteesta tehdään määräaikainen sopimus, siihen . Lyhyissä, alle kahdeksan kuukauden mittaisissa työsopimuksissa koeaika voi olla . Jos työ on määräaikainen, koeaika saa olla enintään puolet työn kestosta. Vaihtelevan työajan työsopimuksia koskeva lakimuutos tuli voimaan. Oppaassa on käsitelty tärkeimpiä työsuhteen alkamista ja päättymistä ja. Eduskunta hyväksyi lakimuutokset määräaikaisten työsopimusten , koeajan ja takaisinottovelvollisuuden osalta.


Koeaika määräaikainen työsopimus

Muutokset astuivat voimaan . Pääasialliset työtehtävät. Oleellisimmat muutokset koskevat määräaikaista työsopimusta …. Uuden työntekijän kanssa voidaan sopia koeajasta , jonka enimmäispituus on . Eilakaislalla työsopimus tehdään aina kirjallisesti ja siitä käyvät ilmi työnteon. Mikäli määräaikainen työsuhde kestää alle 12kk, voidaan sopia koeajasta , joka . Mikäli työnantaja ei ole määritellyt työsopimusta määräaikaiseksi tai tälle.


Työnteon keskeiset ehdot. Työsopimus on voimassa toistaiseksi tai määräaikainen. Alle kahdeksan kuukauden määräaikaisissa työsopimuksissa koeaika voi olla enintään puolet määräaikaisen työsopimuksen kestosta.


Myös määräaikaiset työsopimukset voivat sisältää ehtoja koeajasta. Otsikkokin sen jo kertoo. Miten tällaisessa tapauksessa pitäisi menetellä ja miten se onnistuu. Olen siis määräaikasessa työsuhteessa ja . Jos määräaikaiseen työsopimukseen sovelletaan koeaikaa , ei sitä voida .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit