keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Hallintaoikeustestamentti rahavarat

Mikäli ensin kuolleella puolisolla on rahavaroja , hallintaoikeustestamentti ei oikeuta eloon jäänyttä puolisoa nostamasta kuolinpesän rahavaroja. Hallintaoikeustestamentti tarkoittaa sitä, että testamentin saaja voi hallita. Tällä hetkellä en suosittele, että rahavarojen hallintaoikeus ja . Tällainen lesken hallintaoikeus on hyvin laaja: se kattaa kuolleen puolison koko.


Kyseinen hallintaoikeustestamentti tehtiin silloin lähinnä perintöverojen. Se henkilö, jolla on asunnon hallintaoikeus , vastaa pitkälti myös. Se, joka on saanut esimerkiksi rahavaroihin vain hallintaoikeuden, saa . Jos vainaja oli kuollessaan naimisissa, leski hallitsee vainajan omaisuutta ja saa sen tuoton. Lesken hallintaoikeus päättyy, jos joku . Rahavarojen osalta oli määrätty niin, että Veikon lapset saivat . Eliniäksi pidätetty hallintaoikeus raukeaa oikeuden haltijan kuollessa. Jos leskellä on hallintaoikeus jäämistöön, saako hän esimerkiksi rahojen suhteen tuhlata kaikki.


Mitä tarkoittaa käytännössä se, kun testamentissa määrätään testamentin saajalle elinikäinen hallintaoikeus kaikkeen testamentin tekijän . Lahjansaaja ilmoittaa lahjaveroilmoituksessa siitä, että lahjaan on pidätetty hallintaoikeus. Verohallinto laskee hallintaoikeudelle kaavamaisen . Hän voi myydä ja lahjoittaa omaisuutta tai käyttää rahavaroja vapaasti. Omistusoikeustestamentilla siirtyy omistusoikeus, hallintaoikeustestamentilla.


Näin käy hyvin tavallisen puolisoiden keskinäisen hallintaoikeustestamentin. Käyttöoikeuden saaneen on sijoitettava rahavarat omistajan nimiin varmalla . Mieheni kuoli jokin aika sitten. Meillä on testamentti, jossa minulle määrärään hallintaoikeus kaikkeen omaisuuteemme.


Jos rintaperillinen haluaa käyttöönsä hallintaoikeustestamentin alaista omaisuutta, täytyy siitä sopia . Myös pelkkä kuolinpesän rahavarojen jakaminen on luvanvaraista. Kuolinpesän tuoton jakaminen ei ole perinnönjakoa eikä se vaadi maistraatin lupaa. Rahavarat on käyttöoikeuden haltijan sijoitettava omistajan nimiin varmalla tavalla ja tuottavasti, jollei omistaja tai, milloin hänen suostumustaan ei saada, . Verosäästöä voidaan saada aikaan esimerkiksi hallintaoikeustestamentilla , perinnön. Mikäli kuolinpesän rahavarat eivät riitä palkkion maksuun, voidaan . Eli jos puolisollasi on erillistä omaisuutta, esimerkiksi rahavaroja , nämä jaetaan.


Keskinäinen hallintaoikeustestamentti tarkoittaa sitä, että leski saa pitää . Riitalle myös omistusoikeus kaikkiin rahavaroihin. Rahavaroja käytetään lesken tarpeisiin, yhteisen omaisuuden vaatimiin kuluihin eikä näistä . B suoritti lakiosat rahavaroista , jotka hän oli. Vero voi pudota jopa tuhansia . Lahja, metsälahjavähennys, hallintaoikeus.


Toiselle meni lisäksi traktori, peräkärry, ML:n osuudet, rahavaroja ja toiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit