maanantai 22. tammikuuta 2018

Kuntien konsernivelka

Kuntien konsernivelka asukasta kohden. Muuttuja kuvaa, kuinka paljon kunnilla on konsernivelkaa asukasta kohden. Aiemmin olen käynyt tässä blogissa läpi kuntien lainakantaa ja tasetta.


On syytä mennä askelta syvemmälle. Kuten moni tietää, on kunnilla. Satakunnan kunnilla on keskimäärin velkaa . Kuntakoneesta voit hakea minkä tahansa kunnan ja vertailla sitä muihin.


Suurin osa Lapin kunnista teki voitollisen tilinpäätöksen viime vuonna. Alustavien tietojen mukaan Lapin kuntien konsernivelka paisui viime . Konsernivelkojen ennakoidaan nousevan peräti miljardia euroa . Sarkkisen mukaan joillakin kunnilla kyseessä on taseen kaunistelu, koska konsernivelat eivät ole esillä. Velkaisimpien kuntien kärjessä on myös pieniä kuntia , kuten Halsua ja. Tästä syntyvä keskimääräinen asukaskohtainen konsernivelka on 6 . Kanta-Hämeen kunnista Lounais-Hämeen kunnilla on vähiten konsernivelkaa.


Se osoittaa, paljonko kunnalta juoksevien menojen maksamisen jälkeen jää käytettäväksi. Ohjelmassa on huomioitu maakunta- ja sote-uudistuksen vaikutukset kuntien talouteen. Katso, kuuluuko sinun kotikuntasi joukkoon. Sastamalan konsernivelka on noussut jo lähes 1miljoonaan euroon. Anglia piiloon ja valtuustossa sakot – Kunta - ja yrityselämän vaikuttaja Jorma . Verotulot ovat huikeassa kasvussa ja hyvä talouskehitys on vaikuttanut myös siihen, että kunnan konsernivelka on taittunut.


Nyt on kuntien vuoro päättää, miten ne suhtautuvat Vuorennon. Varkauden suuri konsernivelka ja takaukset ovat varmaan niiden joukossa. Kunnallisveroprosentin leikkaus. Sairaanhoitopiirien, erityishuoltopiirien ja maakuntien liittojen.


Mitä kuntien tehtäviä ja kustannuksia siirtyy maakuntiin? Toki osa kuntien konserniveloista on tuottaviin kohteisiin ja siis kantavat itse itsensä, mutta. Lainsäädäntöä tulisi muuttaa niin, että kaikki kunnat olisivat. Niille kunnille , joilla ei ole lainkaan konsernivelkaa , voisi eduskunta tai . Lisävelan ottamisessa tavoitteena on kestävä ja hallittu velkaantuminen. Kuntatalouskonsultti: Soten kaatuminen lisäisi entisestään kuntien.


Uusi kuntalaki kiristää kuntien ja kuntayhtymien. Porin konsernivelka suuri suhteessa . Suomen kuntien keskiarvon. Leikkaaminen kuntien valtionavustuksista tarkoittaa sitä, että valtio ei.


Turun kaupungin konsernivelka eli kaupungin ja sen yhtiöiden. Kaupungin konsernivelat nousevat miljardiin euroon. Espoolaisten ensi vuoden kuntaveroprosentista on määrä päättää maanantaina. Jättiveloissa on kyse kaupunginyhtiöistä, avaa demareiden . Olennaiset muutokset kunnan toiminnassa ja taloudessa. Päättäjien ja kunnan johtajien osaaminen ratkaisee, kertyykö kotikunnallesi.


Tuusniemellä ei ole myöskään konsernivelkaa liikelaitoksissa, . Myös tämä vuosi on alkanut Mäntyharjun kunnan talouden kannalta. Muuta konsernivelkaa on yhteensä noin milj.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit